Kad ir labākais brīdis vakariņot, lai nekaitētu jūsu figūrai: fitnesa treneris nosauca ideālo laiku

Tieši vakariņu laikā jūs visvairāk vilina nogaršot kaut ko īpaši garšīgu un dažkārt ne pārāk veselīgu. Bet pat tad, ja jūs nelietojat pārmērīgi daudz šādu produktu, arī pārāk vēla ēšana var kaitēt jūsu figūrai.

Par to, kad ir labākais laiks vakariņošanai, vietnē Instagram pastāstīja fitnesa trenere Anita Beldžina.

Kad vakariņot

“Tiek uzskatīts, ka jāēd 3 stundas pirms gulētiešanas. Tāpat tiek uzskatīts, ka labāk ir iet gulēt tajā dienā, kurā pamosties. Tas ir, pirms 00:00 naktī. Tiek uzskatīts arī, ka ēst vajadzētu tad, kad netērējat enerģiju. Tas ir, ja jūs vienkārši sēžat pie televizora – nav jēgas, jo enerģija, ko neiztērē muskuļi – aizies uz tauku rezervēm,” – raksta Anita.

Viņa norāda, ka ideja neēst pēc plkst. 18.00, 19.00, 20.00 vai 21.00 arī ir laba. Tas samazina laiku, kurā cilvēks uzņem kalorijas. Tas nozīmē, ka šāds ierobežojums ir normāls, labs ieradums.

“Tradicionāli cilvēki lielāko daļu kaloriju uzņem pēc plkst. 19.00. Jo viņi ir pabeiguši darbu, jau ir mājās un vēlas atpūsties, un ēdiens tam palīdz,” stāsta trenere.

Lasi vēl: Kas notiek, ja atstājat tālruņa lādētāju kontaktligzdā: trīs galvenie mīti, kuriem mēs ticam

Beldžina skaidro, ka ēdiens ir slinks veids, kā gūt mieru un baudu. Grūtākas iespējas ir izklaidēšanās ar draugiem, spēļu spēlēšana, meditācija, hobiji, vakara vingrošana, lasīšana utt. Bet nereti pārēšanās vakarā var iedzīt depresīvā stāvoklī.

Vai vakarā var ēst ogļhidrātus

“Ogļhidrātus vakarā var ēst, īpaši, ja esi stresā un, piemēram, ir grūti aizmigt. Ir vērts pamēģināt vienu dienu ēst šādā veidā un vienu dienu citādi. Tādā veidā jums būs nepieciešamas divas dienas, lai noskaidrotu, vai ogļhidrātu vakariņas jums der vai nē,” – saka Beldžina.

 

Leave a Comment