Kādas ir atšķirības starp ķīniešu un rietumu astroloģiju?

Rietumu un ķīniešu astroloģija ir pareģošanas sistēmas, kas balstās uz dzimšanas laiku un datumu. Neskatoties uz to, ka abas šīs tradīcijas lielā mērā ir balstītas uz vieniem un tiem pašiem simboliem, katra no tām ievērojami atšķiras no otras.

Šajā rakstā mēs runāsim par atšķirībām starp abām sistēmām.

Termiņš

Ķīniešu astroloģijai ir savas astroloģiskās zīmes, sadalītas pa gadiem, un rietumu – pa mēnešiem. Tāpēc cilvēki Ķīnā uzskata, ka tiem, kas dzimuši tajā pašā gadā, ir tādas pašas iezīmes, kamēr cilvēki no Rietumiem uzskata, ka tiem, kas dzimuši tajā pašā mēnesī, ir līdzīgas iezīmes.

LASI ARĪ: Kā tikt galā ar stresa sekām

Šādas atšķirības uztverē arī ir jēgas, kad runa ir par katru kultūru, jo austrumu sabiedrības vairāk pievērš uzmanību atšķirībām starp paaudzēm, savukārt rietumu valstis pievērš lielāku uzmanību psiholoģiskajām atšķirībām.

Ikonas

Faktiski divpadsmit Ķīnas zodiaka zīmes ir radušās no viena mīta. Tātad, saskaņā ar šo mītu, kad Dievs izstrādāja kalendāru, viņš iedrošināja ikvienu radību uz planētas piedalīties tajā. Tad pirmās 12 sugas, kas šķērsoja finiša līniju, saņēma noteiktas Zodiaka zīmes ķīniešu astroloģijā.

Rezultātā Žurka ieguva pirmo vietu ar stratēģiju un viltību, bet smalkā Cūka ieņēma pēdējo vietu, jo dažas sīkas detaļas to vienmēr aizkavēja.

Atšķirībā no ķīniešu astroloģijas, rietumu astroloģija balstās uz divpadsmit Zodiaka zīmēm uz zvaigznēm.

Mēness un Saules kalendāri

Ķīnas pamatā ir tā sauktais Mēness kalendārs, kas faktiski balstās uz Mēness fāzēm. Saskaņā ar šo kalendāru katrs gada mēnesis sākas ar jaunu mēnesi, kas ilgst aptuveni 29 dienas.

LASI ARĪ: Ideālais partneris saskaņā ar tavu Zodiaka zīmi 2019. gadā

Tomēr rietumu kalendārs rāda, ka katrs mēnesis sākas noteiktā datumā, kas arī ilgst aptuveni 28 vai 31 dienu.

Elementi

Astroloģija Ķīnā identificē šo pasauli kā vietu, kas sastāv no pieciem pamatelementiem, piemēram, Zemes, Uguns, Metāla, Koka un Ūdens. Turklāt Mēness kalendārā katrs elements ir saistīts ar divu gadu periodu un kontrolē dzīves motivējošos spēkus.

Daži kairinātāji parasti iedvesmo Zodiaka uguns zīmes, savukārt zemes zīmes iedvesmo jūs veidot stabilu pamatu. Cilvēkiem, kas dzimuši zem Metāla elementa, ir jārada sava veida kārtība, bet Ūdens zīmes ir saistītas ar emocionālu sakaru veidošanu. Un tiem cilvēkiem, kas dzimuši zem koka elementa, ir jāiesaistās pētniecībā.

Tomēr rietumu astroloģijā ir četri galvenie elementi: uguns, gaiss, ūdens un zeme. Katrs no šiem elementiem ir saistīts ar trim Zodiaka zīmēm, nosakot katras grupas psiholoģiju.

Tās zīmes, kuras kontrolē Uguns elements, ir impulsīvas, bet Zemes elementa pārvaldītās zīmes ir praktiskas. Tiek uzskatīts, ka Gaisa elementu kontrolētās zīmes ir intelektuāli orientētas, un Ūdens zīmes ir emocionālākas.

avots: esotericblog

Leave a Comment