Kādēļ ikvienam vīrietim ir nepieciešama terapija? (Ieteikums no vīrieša puses)

2. Terapija palīdz atrast “instrumentus”, kas eksponenciāli palīdzēs uzlabot attiecības

Vīrieši vairāk domā ar loģisko pieeju, bet sievietes – ar emocionālo. Liela daļa vīriešu neizpauž savas emocijas, atstājot partneres tumšā, nesaprotamā vietā, kurā netiek izrunātas problēmas. Tādā veidā cilvēki atsvešinās.

Šo es savā praksē esmu novērojis bieži: vīrieši ieiet “salabo to” fāzē tā vietā, lai runātu par savām jūtām. Viņiem ir bail lietot frāzi “es jūtu…”, tas rada problēmas audzēt savus emocionālās komunikācijas muskuļus. Tā kā terapeita darbs ir palīdzēt paust emocijas, došanās pie viņa ir kā emocionālās treniņu zāles apmeklējums. Treniņš ir šo muskuļu audzēšana.

3. Tas ir vienīgais veids, kā vīrietim iemācīties beidzot pārstāt censties visu salabot

Vīriešiem parasti ir pārliecība, ka viņi ir spējīgi tikt galā ar visu. Tas ir lieks slogs – bieži vien mēs aizmirstam, ka attiecībās ar cilvēkiem mēs katrs sastādām tikai 50%.

Lasi vēl: Psihologs atklāj pašu galveno iemeslu, kādēļ izjūk attiecības – es biju šokā!

Tad, kad domājam, ka visu esam spējīgi salabot paši, mums parādās kontrolējoša attieksme. Tieši tādēļ mums ir jāiemācās nekontrolēt to, ko nespējam ietekmēt, un jāsāk fokusēties uz sevi. Tieši tas ir tas, ko terapija palīdz saprast.

4. Mums ir atbildība kļūt par labākiem vīriešiem, nekā ir bijuši mūsu tēvi

Ir 2017. gads – progress ir liels, tomēr tik un tā vīrieši kaunas apmeklēt terapeitus. Pastāv nepamatota nostāja, ka terapeiti ir domāti cilvēkiem ar “īstām problēmām”. Tādēļ vīrieši tikai aprunājas ar saviem draugiem, kuriem nav īsti saprašanas par to, kā būtu jābūt – galu galā no tā nemaz nav jēgas.

Vīrieši “ārstēšanos” saista ar vājību – it kā apmeklējot terapeitu mēs atzītu savu sakāvi. Mēs atzīstam, ka nespējam paši tikt galā. Pēdējā daļa īstenībā ir patiesa – mēs nespējam, bet tas ir normāli.

Iedomājieties, ka vīrieši apmeklētu terapeitu tikpat bieži cik sporta zāli. Cik daudz attiecību tiktu izglābtas? Cik daudz dēliem būtu veselīgs skatījums uz vīrieša tēlu? Un cik daudz meitām būtu augstāka pašapziņa un asāks radars, kad viss sāk skart vīriešu dzimumu?

Iedomājeties, no cik daudz sāpēm mēs izvairītos. Un tad vēl pacentieties man ieskaidrot, ka terapija nav laba ideja!

Džons Kims

Avots: yourtango.com

Leave a Comment