Kādēļ ikvienam vīrietim ir nepieciešama terapija? (Ieteikums no vīrieša puses)

Izaugsme nav gaismas slēdzis – tas ir kaut kas, pēc kā ir jātiecas.

“Es arī esmu no tās grupas, kurai ir nepieciešama terapija. Lai gan pats esmu licencēts terapeits, tas nenozīmē, ka ar mani viss ir kārtībā.

Ir ļoti daudz lietu, pie kurām man būtu jāpiestrādā, tomēr es jau vairākus gadus neesmu vērsies pēc palīdzības. Jūs varētu domāt, ka tas mani padara par liekuli, bet tā ir mana pārliecība. Labāk esmu patiess, nevis izliekos par to, kas neesmu.

Lūk, ko esmu iemācījies gan no personīgās, gan profesionālās pieredzes: izaugsme nav gaismas slēdzis. Tas ir dzīvesstils, kaut kas, pie kā jāpiestrādā, lai to ieviestu savā ikdienā. Un terapija var būt tas, kas palīdz to sasniegt.

Jā, arī sievietēm ir vajadzīga terapija, tomēr, lai gan sievietes sastāda 2/3 terapeitu klientu skaitu, pētījumi ir pierādījuši, ka tā vairāk palīdz vīriešiem. Un, lūk, četri iemesli, kādēļ tā:

1. Šī paaudze īsti nedefinē vīrieša identitāti

Varētu domāt, ka pie tā vainojama 2017. gada kultūra. Sabiedrībai 1920.,40.,60- tajos gados ir bijusi pārliecinoša “ideālā vīrieša” definīcija, bet es uzskatu, ka šāds modelis ir izveidojies bez-tēvu nācijas dēļ.

Vairāk nekā jebkad mūsdienās mūsu senči ir fiziski un emocionāli nepieejami. Un kā tad dēls var iemācīties, kas viņš īsti ir? Viņš to vienkārši neiemācās. Tas vīrietis, par ko viņš kļūst, ir nācis no medijiem un reklāmām.

Sešus gadus esmu ārstējis pusaudžus, kuri ir cietuši no atkarībām – un lielākajai daļai no viņiem nav bijis tēva. Šie puiši tiecās pie manis, lai iegūtu kaut vai mazumiņu no pozitīva vīrieša tēla. Viņi vēlējās kādu vadāmlīniju, mentoru, vīrieti, kurš viņiem kaut ko iemācītu par dzīvi – tieši tas, ko visi puiši šādā vecumā vēlas.

Terapija ir labs veids, kā pieaugt bez tēva klātbūtnes – ar tās palīdzību ir iespējams tikt galā ar zaudējumu, kurš dažkārt šķiet vienaldzīgs, tomēr jebkurā gadījumā tas atstāj ietekmi. Terapijas mērķis ir izveidot jaunu, veselīgu definīciju tam, ko nozīmē būt par vīrieti.

Lasi vēl: Psihologs atklāj pašu galveno iemeslu, kādēļ izjūk attiecības – es biju šokā!

Šķir lapu, lai lasītu tālāk!

Leave a Comment