Kādēļ sievietēm darbavietā ir auksti, bet vīriešiem – ne?

Zinātnieki ir atklājuši, ka lielākajā daļā ofisu gaisa kondicionieri  ir uzstādīti pēc īpašas formulas – „termālā komforta modelis”- kas veidota pēc „40 gadus veca vīrieša sajutām, kurš sver 70 kilogramus”. Cik jauki. Tā kā puse no mūsdienu darbaspēka ir sievietes, šī sistēma ir ārkārtīgi aizvainojoša.

Vīriešu ķermeņi, kuri parasti ir lielāki, nekā sieviešu ķermeņi, kā arī tiem piemīt ātrāks metabolisms, ražo vairāk siltuma nekā sieviešu ķermeņi. Tas liek vīrietim justies komfortabli vēsākā istabas temperatūrā, bet tev tas liek vēlēties strādāt no mājām.

Tomēr zinātnieki tic, ka pastāv vēl kāds iemesls, kādēļ sievietes cieš no pastāvīgām zosādām visas dienas garumā – viņu apģērba dēļ. Vīriešu ofisa drēbes galvenokārt sastāda garās bikses un žaketes, bet sievietes izvēlas svārkus un kleitas. Kaila āda, piemēram, dekoltē zonā, kas atrodas tuvu ķermeņa centram, liks tev justies vēl vēsāk.

Par laimi, šis pētījums piedāvā arī risinājumu, kas neliks mainīt apģērbu. Iestati ofisa temperatūru uz 24°C, kas būs ideālā gaisa temperatūra sievietēm.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment