Kādi pārtikas produkti palīdz uzlabot garastāvokli un atbrīvoties no depresijas

Ēdiens nav tikai veids, kā remdēt izsalkumu. Ēdiens var būt enerģijas, pozitīvu emociju un laimes avots. Eksperti pastāstīja par to, kādi pārtikas produkti uzlabo garastāvokli un palīdz cīnīties ar negatīvām domām.

Pirmkārt, mēģiniet izvairīties no kaitīgas pārtikas  lietošanas, kas negatīvi ietekmē jūsu enerģiju. Kad jūs pārtraucat to lietošanu, dzīve kļūst daudz vieglāka. Pēc tam visu, kas aprakstīts zemāk, varat viegli pievienot savai diētai.

Šokolāde

Saldumi ir dopamīna, laimes hormona, avots. Problēma ar saldumiem ir tā, ka tie rada zināmu atkarību, liekot mums lietot šo mākslīgo un figūrai ne visnoderīgāko dopamīna tableti. Ja jums ir slikts garastāvoklis, mēģiniet apēst šokolādi, lai jums būtu vieglāk cīnīties ar sliktām domām. Šokolādi kā garīgās zāles nav ieteicams izvēlēties pastāvīgi. Vienīgais izņēmums ir rūgtās šokolādes konfektes.

Zivis un jūras veltes

Šie pārtikas produkti satur visvairāk triptofāna – vielu, kas palīdz mums justies labāk, būt izturīgākiem pret stresu un labāk gulēt. Turklāt ir taukskābes, kas uzlabo smadzeņu darbību. Tas nozīmē, ka domas daudz ātrāk sāks darboties pareizajā virzienā, ja sāksiet ēst vairāk šo ēdienu.

Zaļumi

Svaigi zaļumi ir milzīga daudzuma mikroelementu un vitamīnu avots. Organismam, kas strādā katru dienu, ir ļoti svarīgi saņemt spēcīgu barību tieši šo mikroelementu veidā. Tajos ietilpst: varš, magnijs, fosfors. Arī vitamīni: E, B1, B5, B6, PP. E vitamīns cīņā pret sliktajām domām ir viens no svarīgākajiem palīgiem.

Lasi arī: Kas traucē jums atrast patiesu mīlestību, saskaņā ar jūsu zvaigžņu zīmi

Augļi un ogas

Pirmkārt, tie ir garšīgi produkti, kas nozīmē, ka ar tiem jūs noteikti iegūsiet pamatīgu dopamīna devu. Otrs ogu un augļu pluss ir milzīga daudzuma C vitamīna klātbūtne, kas palīdz uzturēt veselīgu cilvēka nervu sistēmu, kā arī ir lieliskas antioksidanta īpašības. Tas nozīmē, ka pārtikas produkti, kas bagāti ar šo vitamīnu, var pārtraukt neiroloģisko slimību attīstību.

Pākšaugi

Pupiņas, aunazirņi, zemesrieksti ir lieliski ēdieni tiem, kas vēlas efektīvi cīnīties ar depresīvām domām. Fakts ir tāds, ka tie normalizē zarnu darbu, kuru normāla darbība ir laba garastāvokļa pamatā. Pākšaugi palīdz arī taukskābju transportēšanā.

Bioenerģijas jomas eksperti atzīmē, ka galvenais ir tas, ka jums pašam garšo ēdiens. Tomēr, jo noderīgāks produkts, jo lielāks ir tā ieguvums ķermenim, biolaukam un  normālai čakru darbībai.

Leave a Comment