Kādus neapdomīgus pirkumus bagāti cilvēki neveic?

Dārgi restorāni

Protams, bagātie dodas uz labiem restorāniem. Bet tās ir vai nu biznesa tikšanās, vai liela datuma svinēšana. Vai arī viņi tos apmeklē uz organizācijas rēķina biznesa interesēs. Viņi saprot, ka labāk ir nolīgt mājas pavāru, kas jūs iepriecinās ar garšīgu un veselīgu ēdienu, nekā maksāt kārtīgu summu par nelielu porciju kopā ar draugu.

Un starp nabagiem vai tiem, kas tikko izbēguši no šī stāvokļa, drosme un izrādīšanās ir pirmajā vietā. Ja ir ballīte, tad cienājam visus, ja ir tikšanās ar klasesbiedriem, jāpasūta kaut kas dārgākais un nesaprotamākais.

Apģērbs

Apģērbu mode ir ļoti mainīga, tāpēc nevajadzētu pirkt daudz kleitu un apavu, ja vien jūsu darbs nav saistīts ar sabiedrisko dzīvi un šovbiznesu. Paskatieties uz pasaules miljardieriem – viņi valkā džinsus un džemperus, nevis slavenu kurjeru uzvalkus. Ir skaidri jāsaprot, ko un kur vilkt, un vēl jo vairāk, ja maciņš jau ir tukšs. Tas pats attiecas uz rotaslietām.

Liela māja

Daudzi nabagi domā, ka jāsāk būvēt māju, lai vēlāk būtu kur dzīvot bērniem. Un tad sākas liels būvniecības projekts, un dažreiz tas neapstājas, kamēr bērniem nav ģimenes. Un tas nav fakts, ka bērns nākotnē vēlēsies dzīvot šajā mājā. Tas prasa arī daudz naudas, laika un pūļu. Tā rezultātā jums joprojām ir jāpabeidz daudzas lietas, vienlaikus liedzot sev citus labumus.

Lasi arī: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 29. janvāra līdz 4. februārim: pieaugs veiksme biznesa jomā!

Lasi arī: Spēka dienas 2024. gada februārī: nepalaidiet garām šos izdevīgos momentus!

Pārcelties uz lielu māju ar maziem ienākumiem arī nav īpaši racionāli. Galu galā apkope un komunālie maksājumi atņems gandrīz visu naudu. Labāk ir dzīvot pieejamākos mājokļos un ieguldīt naudu biznesā un bērnu izglītībā, kas nākotnē dos viņiem iespēju iegādāties sapņu māju, nevis iegrimt parādos.

Jā, ir daudz strīdīgu jautājumu. Katram ir tiesības izvēlēties. Bet atcerieties, ka jūsu šodienas izvēle noteiks jūsu rītdienu. Es iesaku izlasīt Roberta Kiyosaki grāmatu “Bagātais tētis, nabagais tētis” par šo tēmu, lai saprastu, kāpēc daži cilvēki ir nabadzīgi, bet citiem nav šīs problēmas.

Vērojiet savus tēriņus un netērējiet naudu lietām, kas sniedz īstermiņa ieguvumus. Un arī dalies ar šo noderīgo rakstu ar saviem draugiem sociālajos tīklos!