Kaitīgi un bīstami: visa patiesība par matu pieaudzēšanu

Ko darīt, ja daba izspēlēja nežēlīgu joku ar jums, atalgojot ar šķidriem un plāniem matiem? Jūs varat, protams, atrisināt problēmu ar parūku vai šinjonu palīdzību, bet jūs vēlaties izskatīties dabiski … Tikai šim gadījumam, izdomāja matu pieaudzēšanu.

Procedūra ir diezgan vienkārša: pie tavām lokām, “pieāķē” svešas – un voila, jūs kļūstat par biezu garu (ja vēlaties) matu īpašnieku. Bet vai šī parastā procedūra ir nekaitīga? NTV programmas “NashPotrebNadzor” komanda uzzināja, kādas sekas var būt matu pieaudzēšanai.

Lasīt arī: Atslēga uz vīrieša sirdi, ņemot vērā viņa Zodiaka zīmi

Kur viņi iegūst matus?

Visbiežāk, mati pieaudzēšanai nāk no Āzijas, Brazīlijas vai Indijas. Lielākā daļa no tiem nonāk rūpnīcā, no vietējiem baznīcas kalpiem, kur, saskaņā ar senu tradīciju, katru gadu indiešu nāk lūgties, lūgt svētību, veselību, laimi un naudu, bet kā upuri, augstākajiem spēkiem svētceļnieki sniedz savus matus, jo viņiem nav nekā cita, ko sniegt. Tāpēc, pie katra tempļa strādā frizieris, kuri ikvienam griež uz nulli. Un uzņēmīgie tautieši par šīm bezatlīdzības izejvielām veic darījumus. Rūpnīcas darbinieki pēc mazgāšanas un žāvēšanas, matus mērcē skābes, kas pilnīgi iznīcina augšējos kutikulas slāņus. Mati kļūst plānāki un zaudē savu dabisko krāsu. Un tad viņus nokrāso vēlamajā krāsā, un nosūtīti tieši uz skaistumkopšanas saloniem.

Lasīt arī: Šis augs palīdz cīnīties pret Alcheimera slimību un uzlabo smadzeņu darbību

Keratīna pieaudzēšana ir noderīga matiem

Otrais mīts, ko skandina skaistumkopšanas salonos, – ka populārā metode, ko sauc par “karsto” vai “keratīna” pieaudzēšanu, ir pat noderīga jūsu matiem. Galu galā, dzīslas ir pārklātas ar īpašu stiprinājuma materiālu – kapsulu. Praksē izrādās, ka šī metode nav lietderīga, jo viela nesatur keratīnu, bet tikai visbiežāk sastopamo līmi.

Ar ko draud matu pieaudzēšana

Tirgotāji apliecina, ka matu pieaudzēšana ir pilnīgi droša. Bet triholoģists brīdina par migrēnu, alerģiju un matu izkrišanu – un tas nav pilns saraksts ar iespējamām sekām! Matu sīpols ir paredzēts tikai, lai noturētu sava mata masu. Un, kad tam ar spēku pievieno citu matu cirtu, slodze tiek palielināta trīs reizes. Saskaņā šāds pārmērīgs svars vienu sīpolu nostiepj un As**svadi, kas baro to, tiek deformēti, tas kļūst plānāks, un traucē vielmaiņu. Un tad tas viss ir atkarīgs no matu tipam: mats vai nu nolūzt pie saknes, vai izkrīt ar visu sakni.

Lasīt arī:Lindas Mūrnieces jaunais tetovējums – lūk ko viņa saka par tā tapšanu un sāpēm

Baidieties no neprofesionāļiem

Nākamais risks ir skaistumkopšanas studijas mājās. Lielākajai daļai vietējiem profesionāļiem nav nekāda sakara ar profesionāļiem. Stila mākslinieki apliecina, ka viņi strādā tikai ar vislabāko materiālu. Bet ārsts, pētot prototipus, zem mikroskopa neredzēja šo matu Āzijas izcelsmes pazīmes. Izrādījās, ka tie nav dabiski mati, bet sintētika.

 

Avots: mir-press.com

Gunta Graudiņa

Leave a Comment