Šis augs palīdz cīnīties pret Alcheimera slimību un uzlabo smadzeņu darbību

Smaržām ir liela loma mūsu dzīvē. Šis aromāts, palīdz mazināt aizmāršību!

Rozmarīns ir viena no desmit populārākajām garšvielām pasaulē. Pateicoties tam, ēdienu garša kļūst spilgtāka.

Bet papildus savām lieliskajām īpašībām gatavošanas procesā arvien vairāk ir iespējams iepazīties ar pētnieku rakstiem, kuri runā par augu ārstnieciskajām īpašībām. Pateicoties tām, jūs varat izārstēt šādas Sli**bas, piemēram, demenci un pat apturēt Alcheimera Sli**bas progresēšanu.

Lasīt arī: Lindas Mūrnieces jaunais tetovējums – lūk ko viņa saka par tā tapšanu un sāpēm

Daudzi pētījumi tika veikti starp cilvēkiem, kas cieš no aizmāršības un atmiņas zuduma. Tātad pēc rozmarīna aromāta ieelpošanas viņi uzsāka ievērojamu garīgo procesu aktivizāciju. Zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka ar šādu ārstēšanu, ilgāku laiku jūs varat sasniegt pilnīgu atveseļošanos.

Viens no slavenākajiem zinātniskiem eksperimentiem ar rozmarīna aromātu ir Mark Moss pētījums. Lai piedalītos tajā, tika izvēlēti vairāki cilvēki ar mazu garīgu darbību. Viņiem tika lūgts atrisināt virkni uzdevumu, lai noteiktu kognitīvo funkciju līmeni.

Pēc uzdevuma viņiem tika dots ieelpot ēteriskās eļļas aromātu no rozmarīna. Un pēc kāda laika viņi atkārtoti atrisināja tos pašus uzdevumus. Rezultāti parādīja, ka pēc augu aromāta iedarbības būtiski uzlabojās ar atmiņu saistīto problēmu risināšanas rezultāti.

Lasīt arī: Īsts spēk vīrs: kas jāzina, ja jums ir liels auglis

Vēl viens pētījums tika veikts jau ar pacientiem ar Alcheimera slimību un cieš no plāanprātības vai demences. Galvenais uzdevums bija noteikt, vai augu aromāts ietekmē garīgo darbību.

Eksperimenta rezultāti bija vairāk nekā iespaidīgi, katrs dalībnieks aktivizēja kognitīvos procesus. Tāpēc stāsti par rozmarīna ārstnieciskajām īpašībām ir ne tikai baumas.

Tomēr oficiālo zāļu pārstāvji ārkārtīgi negribīgi atzīst šādus pētījumus.

Tomēr ļoti izcili un slaveni zinātnieki bez sarkasma un humora daļas apgalvo, ka, ja jūs vēlaties uzlabot smadzeņu darbu, izbaudiet rozmarīna aromātu. Un tam ne vienmēr ir jābūt ēteriskajai eļļai, pietiek ar dzīviem zariem. Pateicoties tam, smadzenes darbosies labāk, un atmiņa ievērojami uzlabosies.

 

Avots: mir-press.com

Gunta Graudiņa

Leave a Comment