Kāpēc ir tik grūti no savas dzīves «izdzēst» bijušos?!

Licencētais psihologs Jozefs Silona no Manhetenas nav šokēts par aptaujas datiem. “Pēc šķiršanās daudzi cilvēki nespēj pieņemt lēmumu, vai palikt draugiem vai nekad vairs nesatikties,” viņš apgalvo.

Lūk, kādēļ: Šķiršanās liek izjust visai intensīvu emociju pieplūdumu, un šīs emocijas bieži vien ietekmē tavas domāšanas spējas. Kad mums jāpieņem ar šķiršanos saistīts lēmums, mūsu sirdis ņem virsroku pār prātu. Citiem vārdiem sakot, šķiršanās padara mūs stulbus.

“Rezultātā var rasties neizlēmība, un sekas bieži vien nav nav tādas, kā mūsu patiesās vēlmes pēc tam, kad emocijas nomierinās,” apgalvo Silona.

Attēlu rezultāti vaicājumam “breaking up gif”

Kāds gan ir labākais paņēmiens, kā tikt pāri bijušajam pēc šķiršanās? Silona apgalvo, ka tas atkarīgs no bijušā. “Dažkārt it pilnīgi pieņemami kļūt par draugiem,” viņš saka. “Citos gadījumos tā var būt katastrofa.” Velti laiku pārdomām, tikai tā tu spēsi nonākt pie labākā lēmuma pieņemšanas.

Lasi vēl: Vīrs pameta savu sievu, jo viņa vairs nerūpējās par sevi. Pēc gada viņi atkal satiekas

Nolēmi, ka pienācis brīdis uz visiem laikiem atvadīties no bijušā? Esi atklāta. Atbildi, sakot kaut ko šādu, “Man patīk ar tevi pavadīt laiku, tomēr man jāvelta laiks sev.” Un pieturies pie tā – nekādu īsziņu, sazvanīšanās utml.

Attēlu rezultāti vaicājumam “breaking up gif”

Vissvarīgākais ir tas, ka abi atrodaties vienā lappusē, apgalvo Silona. “Ja viss ir skaidrs, un abas puses piekrīt, tas patiešām darbojas,” viņš saka. “Ja nevarat vienoties, tad gan viss var noiet greizi.”

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment