Kāpēc kļūt par dārznieku?

Vai esi kādreiz aizdomājies par tiem cilvēkiem, kuriem ir tā saucamie “zaļie pirkstiņi” un vēlējies, kaut tev tādi būtu? Ikkatrs cilvēks var kļūt par dārznieku, tas it nemaz nav neiespējami. Ir tikai jāsāk! Šajā rakstā varēsi lasīt par pieciem plusiem, par ko, iespējams, nekad nebiji aizdomājies, ja tev ir savs dārzs.

Lieliskas fiziskās aktivitātes

Strādāt dārzā ir ne tikai patīkami, bet arī veselīgi. Tāpat arī, strādājot dārzā, katru reizi tiek nodarbinātas atšķirīgas muskuļu grupas, piemēram, vienu dienu, ravējot nezāles un citu, pārvedot zemi ar ķerru. Strādāšana dārzā piemērota gan jauniem, gan senioriem, jo, kā jau zināms, lai saglabātu jaunību kaulos pēc iespējas ilgāk, ir nepieciešamas kustības. Vai zināji, ka viena stunda, aktīvi strādājot dārzā, kaloriju dedzināšanas ziņā aizstāj intensīvu pastaigu?

Atpūta svaigā gaisā

Ja tavā dārzā atrodas dārza krēsli, pēc nogurdinošas darba dienas varēsiet iziet ārā un apsēsties, lai atpūstos. Tāpat arī starp kokiem vari iekārt šūpuļtīklu. Kas var būt labāks par grāmatas lasīšanu šūpuļtīklā siltā vasaras dienā? Taču, atpūtai nav jābūt tikai pasīvai, tā var būt arī ļoti aktīva. Varbūt vēlaties savā dārza uzstādīt baseinu vai batutu? Vai, piemēram, futbola vārtus? Tavi bērni un mazie ciemiņi ļoti augsti novērtēs šādu lēmumu!

 

Maltīte ārā, kāpēc gan nē?

Vai esi dzirdējis teicienu “Svaigā gaisā viss garšo labāk”? Ja nē, tad vēlamies jūs pārliecināt, ka tā patiešām ir. Dārzos iederēsies virtuves galdi, pie kuriem, iespējams gan pusdienot, gan vakariņot, bet varbūt labāk vēlies ēst brokastis ārā? Arī ar to nebūs nekādu problēmu! Ir zinātniski pierādīts, ka ēšana ārā palīdz nedaudz pazemināt jūsu pulsu un As**sspiedienu. Tāpat arī, ēdot ārā, izjūtat mazāk stresa. Tāpēc varēsiet pievērst visu savu uzmanību sev apkārt esošajiem cilvēkiem un vest labākas sarunas ar tiem.

Lepojieties ar sevi

Ja jums ir savs dārzs, un audzējat savus dārzeņus vai garšaugus vai kaut vai ziedus, noteikti zināt, kāds lepnums jums rodas par sevi, kad kāds jūs paslavē par tiem. Tas, protams, nav galvenais iemesls, lai iekārtotu dārzu, taču ir jauki palielīties ar tieši savā dārzā augušajām dillēm, kad jūs kāds paslavē par jūsu gatavoto, gardo ķiploku mērcīti. Protams, dārzā pavadīs daudz stundu sava laika, būs vajadzīga pacietība un mīlestība pret to, ko dari, taču, tas viss būs bijis tā vērts, kad sezonas beigās varēsi novākt savu loloto ražu. Kā sacīt jāsaka – Ko sēsi, to pļausi.

Un šie ir tikai daži no plusiem, esam pārliecināti, ka ir vēl daudzi, ko šeit neminējām! Ko tu vēl gaidi? Dodies iekārtot savu dārzu!

 

 

 

 

Leave a Comment