Smadzeņu neiroplastika: kā domas spēks var mainīt dzīvi

Daudzi ir dzirdējuši apgalvojumu: tas, kā mēs domājam, nosaka mūsu nākotni. Tā ir taisnība, taču būtība šeit nav maģija, bet gan tā sauktā smadzeņu neiroplastiskums. Zinātnieki ir izskaidrojuši, kā mēs iegūstam to, ko vēlamies.

Droši vien esat dzirdējuši, ka mūsu vidi un realitāti veido mūsu domas. Lai domas spēks mums palīdzētu, nevis traucētu, ir jādomā pozitīvi, apejot domu formu lamatas. Atcerieties  galvenās domas, kas bloķē enerģiju. Lai tādas idejas nerodas galvā, neiroplastiskums ir tieši tas, kas vajadzīgs.

Kas ir neiroplastiskums

Katra cilvēka smadzenēs ir vidēji 85 miljardi neironu. Neirons ir šūna, kas ir atbildīga par informācijas apstrādi, uzglabāšanu un pārraidi organismā.

Neapšaubāmi, šīs šūnas ir svarīgas pašas par sevi, taču daudz svarīgāk ir tas, cik daudz savienojumu ir starp tām. Katra jauna saikne veidojas, kad parādās jauns ieradums vai tieši otrādi, kad kaut kas tiek pamests. Rezultātā viens neirons ģenerē tūkstošiem savienojumu. Regulāri attīstoties un mācoties, mēs attīstām savas smadzenes, veidojot jaunas saiknes. Šīs izmaiņas smadzenēs sauc par neiroplastiskumu .

Lasi arī: Finanšu prognoze: kādā vecumā kļūsi bagāts saskaņā ar savu zvaigžņu zīmi

Lasi arī: Jūsu ienesīgākais darbs saskaņā ar Zvaigžņu zīmi: darbs, kas jums atnesīs bagātību

Ja tie netiks attīstīti, šie savienojumi atrofēsies. Šajā ziņā smadzenes ir kā sportista ķermenis: ja viņš regulāri vingro, tad ir lieliskā formā, un, ja mēnešiem neko nedara, tad ātri vien zaudē prasmes.

Kāpēc domu spēks maina mūsu dzīvi

Viss ir ļoti vienkārši – ja cilvēks nemitīgi kaut ko apgūst, tad viņa smadzenēs nemitīgi veidojas jaunas saiknes, viņš kļūst veiksmīgāks un labāks. Viņš var sapņot par satikšanos ar mīlestību, bet augstās neiroplastiskuma dēļ viņš pats meklē izeju, negaidot brīnumu. Šī persona pēta cēloņus, problēmas, analizē savas darbības utt.

Zinātnieki saka, ka tad, kad smadzenes attīstās, mūsu galvās arvien biežāk sāk ienākt jaunas idejas. Neiroplastiskās smadzenes palīdzēs atrisināt visus jautājumus un problēmas. Piemēram, ja kaut kas notiek darbā vai biznesā, plastmasas smadzenes sāk ģenerēt milzīgu skaitu lēmumu, jo tajās ir nepieciešamie savienojumi, tas ir, banāla dzīves pieredze un zināšanas.

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment