Kāpēc muļķis ir bīstams: pieci muļķības likumi

Trešais muļķības likums. Muļķis ir cilvēks, kura rīcība citam cilvēkam rada zaudējumus un tajā pašā laikā nedod sev labumu vai pat nepārvēršas par kaitējumu.

Un tur slēpjas briesmas. Muļķa rīcību nav iespējams paredzēt. Viņš nodarīs jums ļaunu bez iemesla, bez mērķa, bez plāna, visnegaidītākajā vietā, visnepiemērotākajā laikā. Kad būs trieciens? Nezināms. Tāpēc viņa uzbrukums parasti pārsteidz.

Gēte ļoti trāpīgi atzīmēja:

“No visiem zagļiem viskaitīgākie ir muļķi: viņi vienlaikus nozog mums laiku un garastāvokli.”

Un ne tikai!

Ceturtais muļķības likums. Nemuļķi vienmēr par zemu novērtē muļķu postošo potenciālu.

Muļķiem ir neierobežots postošais potenciāls. Atcerieties situācijas, kad viņi nāca pie varas. Vārdus neminēšu, bet gudri vadītāji krāsu revolūcijas nespēlē.

Lasi arī: Ja vīrietis domā, ka viņam ir problēmas, tad viņš aiziet no sava ceļa

Lasi arī: Kā saprast, ka vīrietis tevī ir iemīlējies: 3 pazīmes saskaņā ar vīrieša zvaigžņu zīmi

Tāpēc labāk ar viņiem nesadarboties. Un, ja tas ir pilnīgi neiespējami (ar 99% varbūtību varu teikt, ka viens no maniem vadītājiem bija klasisks muļķis precīzi saskaņā ar šo pētījumu), tad vismaz skaidri saprotiet, ar ko jums ir darīšana. Un nemeklējiet loģiku tur, kur tā nevar būt.

Piektais muļķības likums. Muļķis ir visbīstamākais personības tips.

Pat ja? Vai tas ir bīstamāks par bandītiem? Jā! Bandīti pie varas? Tad sabiedrība ir stabila, tā pielāgojas korupcijai un mācās apiet likumus. Kur ir inde, tur ir pretlīdzeklis.

Bet muļķi … Kad idioti iegūst varu, viņi sabojā visu, ko viņi pārvalda, negūstot labumu. Pabalsti tiek iznīcināti, viņu kontrolētā sabiedrība kļūst nabadzīgāka.

Vai stulbi cilvēki arī tevi kaitina? Acīmredzot nav pareizi. Atcerieties, ko par to teica kāds ļoti inteliģents cilvēks:

“Ir tikai divas bezgalīgas lietas: Visums un stulbums. Lai gan es neesmu pārliecināts par Visumu.” – Alberts Einšteins

Leave a Comment