Kāpēc nepietiek laika?

Vai esat kādreiz teicis šādu frāzi: “Nekam nepietiek laika”? Protams. Vai jūs brīnījāties, kas bija vainīgs? Kāpēc mēs tik bieži bezmērķīgi atbrīvojamies no galvenā dārguma, ko nevar nopirkt par jebkādu naudu – mūsu laiks?

Pašreizējais dzīves ritms ir paātrinājies – ar to nevar strīdēties. Vēl pārsteidzošāk ir fakts, ka laiks lido ātrāk nekā pat pagājušajā gadsimtā, ne tikai saskaņā ar mūsu subjektīvajām sajūtām. To pierāda zinātne un garīdzniecība. Tātad mainīto laika ātrumu pierāda eļļas degšana lampiņās pie Svēto kapenēm. Vienu reizi gadā eļļa tiek pievienota – un pirms tā tika pilnībā izdzīta pirms Lieldienu brīvdienām, un tās rezerves atkal tika papildinātas. Tagad, Lieldienu priekšvakarā, lukturī joprojām ir daudz nesadegušās eļļas. Pārsteidzoši ir tas, ka laiks ir apsteidzis pat nemainīgu degšanas ātrumu, laužot visus fiziskos likumus. Laiks steidzas – un mēs ar to steidzamies.

Lasi arī: Kā nogriezt enerģijas saikni, kas iztukšo tavu enerģijas rezervi

Hronofāgi –  laiku aprijošie vampīri

Mums nav laika. Šī izpratne rada trauksmes un neapmierinātības sajūtas. Atklājam noslēpumu: kaut arī mēs nevaram ietekmēt globālo laika plūsmu, mēs varam palielināt mūsu personīgo apziņas dzīvi. Lai to izdarītu, vienkārši jāmācās, kā pārvaldīt savu laiku. Un precīzāk – lai uzvarētu savus vampīrus. Hronofāgi – vampīri, kuri izsūc mūsu laiku, spēkus, pašu dzīvi. Apskatīsim, kas ir hronofāgija.

Tie ir cilvēki, priekšmeti vai parādības, pie kurām mēs bezcerīgi pavadām mūsu dzīvi. Tās ir dzīvas un nedzīvas, sadalītas kontrolētā un nekontrolējamā veidā. Nedzīvi un nekontrolējami – tie, kuri rodas spontāni un neprognozējami. Piemēram, salūzusi automašīna, dabas katastrofa utt. Šie hronofāgi ir reti. Ar viņiem nav iespējams cīnīties – tev vienkārši jāpieņem, jāgaida, jālikvidē. Visiem pārējiem ir jāpiesaka karš.

Gažeti

Tajos ietilpst: TV, dators, mobilais tālrunis. Mēs pavadam daudz laika skatoties TV pārraides, sociālos tīklus, ziņu plūsmas, reklāmas. Domājiet, cik stundas dienā jūs pavadat e-pasta vēstuļu apskatē, kas notiek internetā? Protams, skaitlis tevi biedēs. It īpaši, ja jūs saprotat, ka noderīgās informācijas daudzums salīdzinājumā ar pavadīto laiku ir nenozīmīgs.

Lasi arī: 4 zodiaka zīmes, kas dominē jebkurā strīdā

Izeja: ierobežojiet “saziņu” ar hronofāgiem. Atļaujiet tam noteiktu laiku dienā – un ievērojiet šo noteikumu. Tad jums nebūs tik šķebinošas sajūtas, ka diena ir pagājusi – un jums nebija laika.

Hobijs

Pavisam dīvaini, bet pat tas, kas mums dod prieks, var kļūt par hronofāgu, ja tas netiek kontrolēts. Netici? Šeit ir piemērs: jums radās brīva stunda pirms gulētiešanas. Jūs nolemjat lasīt. Tika lasīti – un jau pagāja stunda, un otrā, un trešā. Un drīz jāceļas, lai dotos uz darbu. Jūs nesaņemat pietiekami daudz miega – tas nozīmē, ka patīkamā aktivitāte nozaga tev ne tikai tās stundas, ko tu to pavadīji lasot. Bet nākamo dienu – jo tev nebija daudz laika gulēt, nav mundruma, nav spēka!

Izeja: daliet laiku darbam, atpūtai un izklaidei. Atcerieties, ka prieki, kas kaitē visam pārējam, vēlāk nenozīmē prieku – bet rūgtu “paģiru”.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment