Kāpēc nepietiek laika?

Sadzīve

Mazie mājsaimniecības darbi paņem daudz laika – tas ir pazīstams visiem. Mums ir daudz palīgu – veļas mazgājamās mašīnas, putekļu sūcēji, gludekļi utt. Šķiet, ka dzīve ir kļuvusi vieglāka. Bet tad prasības par tīrību – pārtikai – ir pieaugušas. Apburtais aplis? Nē.

Lasi arī: 4 pazīmes, ka jūsu attiecības pakāpeniski kļūst toksiskas

Rezultāts: Sadaliet mājsaimniecības darbus starp mājiniekiem. Neuzņemieties visu uz sevi. Ja ikviens uzturēs māju tīru, tad laiks mājsaimniecības vajadzībām tiks iztērēts mazāk.

Slikti paradumi

Smēķēšana, alkoholisms, narkomānija, azartspēles – tie mūsu dzīvē paņem daudz laika tieši un netieši. Slikti paradumi izraisa fiziskus un garīgus traucējumus. Viņi sabojā attiecības un karjeru, atņemot laimi. Nemaz nerunājot par to, ka mēs tiem atdodam noteiktu laiku – kad viņi ir iesaistīti. Piemēram, cilvēks katru dienu smēķē 10 cigaretes, katra no tām aizņem 5 minūtes. 50 minūtes dienā – tikai, lai piepildītu ķermeni ar tabakas dūmiem! Vai alkoholiķis, pat vēl sliktāk: piedzērās – aizmirsa – pazuda. Cik daudz laika viņš zaudē šajā procesā? Labākajā gadījumā, stundas 12 – līdz ķermeņa attīrīšana. Smagos gadījumos – dzeršana ilgst no vairākām dienām līdz mēnešiem un pat gadiem!

Lasi arī: Kāpēc tas ir nepareizi apspiest savu negatīvo pusi, lai būtu labvēlīgs un mīlošs

Izeja: mums nevajadzētu būt sliktu ieradumu vergiem. Apzinieties, ka pastāv problēma – un cīņa. Lai gan tas ir grūti – bet nepieciešams, jo mums ir viena dzīve – un neviens to nedzīvos tavā vietā. Un vai tas nav kauns dzert vai pazaudēt vienu dotajā?

Cilvēki hronofāgi

Iepriekš mēs uzskaitījām nedzīvos hronofāgus. Ir arī dvēseliskie – cilvēki.

  • Uzmācīga draudzene, kas zvana tev un tērzē stundām par neinteresējošām lietām. Jūs to nevarat pārtraukt, kautrējaties – un viņa ēd jūsu emocijas un laiku.
  • Nemīlams vīrs, ar kuru tu dzīvo tā, lai būtu. Un jūs viņam dodat savus gadus, savu laiku.
  • Tenkotājas darbā – tā vietā, lai veiktu darbu un nodarbotos ar karjeru, jūs pavadāt laiku nevajadzīgai pļāpāšanai.

Atsauces var būt bezgalīgas.

Izeja: pārtrauciet saziņu ar cilvēkiem, kuri nesniedz jums nekādu labumu, nesniedz prieku. Viņi ir vampīri un izsūc  jūsu spēku, spējas un dzīvi!

Atcerieties: neviens neatgriezīs jūsu zaudēto laiku. Kontrolējiet savus hronofāgus, jo galvenais no tiem – esat jūs pats. Mēs paši tērējam laiku uz muļķībām . Tātad, kāpēc mēs nekļūstam par mūsu laika un dzīves meistariem?

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

Leave a Comment