Kāpēc vīrieši baidās no gudrām sievietēm?

Komunikācijā aci-pret-aci vīrieši sievietes inteliģenci uzskatīja par pievilcīgu tikai līdz brīdim, kad viņas gudrība pārspēja viņa inteliģenci, tieši tajā brīdī vīriešiem pazūd jebkāda romantiskā interese pret sievieti, tā apgalvo pētījuma autori.

Jā, tas, ko tu izlasīji, ir patiesība. Vīrieši vēlas satikties ar gudrām sievietēm, bet tādām, kuras nav gudrākas par viņiem pašiem.

Pētījums, kas izskatījās kā ātrais randiņš, tika sadalīts divās daļās. Pirmā daļa koncentrējās uz uztverto pievilcību, ko vīrieši izjuta pret hipotētiski pastāvošām sievietēm. Šajā daļā vīrieši apgalvoja, ka viņiem patīk gudras sievietes un viņiem nebūtu iebildumu satikties ar sievieti, kas ir gudrāka par viņiem pašiem.

Tomēr pētījuma otrajā daļā, kad vīriešiem deva iespēju satikties ar īstām sievietēm, kuras atbilstu tām pašām īpašībām, viņi attiecās no šī piedāvājuma.

Vīrieši dotajā scenārijā norobežojās no sievietes, novērtēja viņu kā mazāk pievilcīgu un izrādīja krasi mazāku interesi plānot ar šo sievieti randiņu vai apmainīties ar kontaktinformāciju.

Ja tu domā, ka šie vīrieši baiļojas par savu vīrišķību, tev ir pilnīga taisnība. Pētījuma autori atklāja, ka vīrieši gudrākas sievietes sabiedrībā jūtas mazāk vīrišķīgi. Vīriešus krietni izbiedēja tas, ka sieviete var būt psiholoģiski pārāka par viņiem, tas lika vīriešiem izjust daudz zemāku romantisko interesi un mazāku vēlmi komunicēt ar gudrākām sievietēm.

Patiesībā mums ir žēl šo vīriešu. Labā ziņa ir tā, ka līdz ar inteliģenci nāk arī augsts pašvērtējums, un mēs zinām, ka labāk nesatikties ar vīrieti, kurš nespēj cienīgi zaudēt pat mājās organizētās galda spēlēs.

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment