Šīs saldi pikantās brokastis radīs jums ziemas noskaņu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 tases nevārītu auzu pārslu
2 tasītes ābolu sulas
1 glāze tīra pilnpiena iebiezināta (grieķu tipa) jogurta
3 ēdamkarotes karameļu mērces
1 ēdamkarote čia sēklu
3/4 tējkarotes ābolu pīrāga garšvielu
2 glāzes smalki sagrieztu un nomizotu ābolu – sadalīts
Pirmais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā bļodā samaisiet auzas, ābolu sulu, jogurtu, karameļu mērci, čia sēklas, ābolu pīrāga garšvielas un 1 sagrieztu ābolu – samaisiet.
Otrais pagatavošanas solis:
Iemaisiet karameļu mērci burku/glāžu iekšpusē.
Trešais pagatavošanas solis:
Sagatavotajās burciņās/ glāzēs vienmērīgi ielieciet auzu maisījumu (apmēram 1 1/4 glāzes katrā). Pārklājiet ar plastmasas plēvi un uzglabājiet ledusskapī vismaz 8 stundas vai līdz 4 dienām.
Lasi vēl: Lieliskā Indijas virtuve – ēdiens ar izteiktu garšu karijā
Ceturtais pagatavošanas solis:
Kad gardais deserts ir gatavs, uz katra no tiem uzberiet 1/4 glāzes atlikušo ābolu un pārlejiet ar papildu karameļu mērci.
Šīs karameļu ābolu nakts auzas ir ideālas ziemas brokastis – vieglas, gardas un ar sezonālām garšām. Ar rūgtiem āboliem, saldu karameli un siltu ābolu pīrāga garšvielu, tas ir kā baudīt mājīgu desertu brokastīs.