Šī sukādes greipfrūtu miziņa ir apburoši rūgta. Atdzesētas miziņas var arī iemērkt šokolādē. Hermētiskā traukā uzglabājas vairākas nedēļas vai ledusskapī ilgāk.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 vidēji lieli greipfrūti
2 ¾ glāzes baltā cukura
Pirmais pagatavošanas solis:
Greipfrūtu sagrieziet uz ceturtdaļām un noņemiet mizas. Katru miziņu sagrieziet gareniski sloksnēs, apmēram 1/4 cm.
Otrais pagatavošanas solis:
Aplejiet mizas ar 2 cm ūdens katlā. Katlu uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai; vāriet 3 minūtes. Noteciniet ūdeni. Nomainiet ūdeni vēl 3 reizes un atkārtoti vāriet. Sukādes izņemiet no ūdens un nosusiniet.
Lasi vēl: Mana vecmāmiņa šīs smalkmaizītes ar āboliem un rozīnēm gatavo katrus svētkus
Trešais pagatavošanas solis:
Katliņā ievietojiet vārītu greipfrūtu miziņu, 1 3/4 glāzes cukura un 1 glāzi svaiga ūdens. Ļaujiet visam lēni vārīties, pēc vajadzības palielinot siltumu, līdz ūdens uzsūcas vai iztvaiko, apmēram 1 stundu.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Lielajā bļodā ieberiet atlikušo 1 glāzi cukura un iemaisiet tajā miziņas. Atdzesējiet un ļaujiet visam nožūt uz stiepļu režģa. Pēc vēlēšanās pārkaisiet vēl ar cukuru.
Sukādes ir gatavas un tās droši var baudīt!