Sastāvdaļas:
• 250 g 0,5% biezpiena
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• 65 g 82% saldkrējuma sviesta
• 60 g grieķu bezpiedevu jogurta
• 2 olu dzeltenumi (vēlams izmantot lauku vistu dētās!)
• Cidoniju sukādes
• Medus
• Vaniļas cukurs
• Lazdu rieksti (to vietā var ņemt arī citus – valriekstus, mandeles, Indijas riekstus vai pekanriekstus)
• Spinātu, zirņu un biešu dīgsti rotāšanai
Biezpiena deserts pagatavošana:
Lauku olai ar asu nazi lēnām rūpīgi nogriež cepurīti. Iztecina saturu, izņem plēvīti un čaumalu noplaucē ar verdošu ūdeni vai mirkli pakarsē katliņā ar ūdeni.
Biezpienu sablendē kopā ar jogurtu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un turpina putot. Kad masa kļuvusi gaiši dzeltena, pieliek caur sietiņu izberztu biezpienu, vaniļas cukuru un visu sablendē.
Apgrauzdētus lazdu riekstus un cidoniju sukādes samaļ kafijas dzirnaviņās, pēc tam pievieno medu. Ja masa šķiet pārāk bieza, pielej nedaudz vārīta ūdens. Izmantojot konditorejas maisiņu, tējkaroti gatavās masas liek olas čaumalā, veidojot deserta pirmo kārtu. Pēc tam čaumalu līdz augšai piepilda ar biezpiena un jogurta masu.
Šķīvi rotā ar dīgstiem, ogām, marcipāna un apelsīnu mizas ziediņiem (tos ar formiņām var izspiest arī no ābolu mizas, ķirbja u.c.), uzber pūdercukuru.
Avots: