Kas nenogalina, tas… Četras viedas dzīves mācības katrai Zodiaka zīmei

 

AUNS

Dzīve – tas, kas notiek šobrīd. Mēs vienmēr gaidām neticamas lietas, kas notiks nākotnē, bet aizmirstam, ka dzīve ir tas, kas notiek šeit un tagad. Iemācies dzīvot tagadnē un pārstāj lolot ilūzijas par nākotni.

Bailes ir ilūzija. Lielākā daļa no lietām, no kurām baidāmies, nekad nenotiks. Bet, pat ja notiks, bieži izrādīsies nemaz ne tik sliktas, kā bijām domājuši. Daudziem no mums bailes ir sliktākais, kas var notikt. Īstenība nav tik briesmīga.

Pats svarīgākais tavā dzīvē ir tuvie cilvēki. Vienmēr liec tos pirmajā vietā. Viņi ir svarīgāki par tavu darbu, vaļaspriekiem, datoru. Novērtē viņus, it kā tā būtu visa tava dzīve. Jo tā tas arī ir.

Parādi nav tā vērtI. Tērē naudu pēc savām iespējām. Dzīvo brīvi – parādi tev to neļaus.

VĒRSIS

Tavi bērni – tas neesi tu pats. Tu esi trauks, kas ļauj bērniem ienākt šajā pasaulē, un tu rūpējies par viņiem tik ilgi, kamēr viņi to nespēj paši. Māci viņus, mīli, atbalsti, bet necenties mainīt. Katrs bērns ir unikāls, un viņam jādzīvo pašam sava dzīve.

Lietas tikai krāj putekļus. Laiks un nauda, kuru tu tērē lietu pirkšanai, var kādreiz tevi novest postā. Jo mazāk lietu tev pieder, jo brīvāks tu esi. Iepērcies ar prātu.

Jautrība ir nenovērtējams dārgums. Cik bieži tu tai ļaujies? Dzīve ir īsa, un tā ir jāizbauda. Un pietiek domāt par to, ko padomās citi par to, ka tev ir labi. Vienkārši priecājies par to!

Kļūdīties ir labi. Mēs bieži cenšamies izvairīties no kļūdām, aizmirstot par to, ka tieši tās ir veiksmes pamatā.
Esi gatavs kļūdīties un mācīties no savām kļūdām.

DVĪŅI

Draudzība prasa uzmanību. Sargā draudzību kā ekostisku un retu augu. Kop to, un tas atmaksāsies.

Pieredze pirmajā vietā. Ja nespēj pieņemt lēmumu, pirkt dīvānu vai doties ceļojumā – vienmēr izvēlies otro variantu. Prieks un skaistas atmiņas ir kaut kas daudz labāks par materiālām lietām.

Aizmirsti par dusmām. Apmierinājums no dusmu izgāšanas gaist jau pēc dažām minūtēm. Bet nesavaldības sekas var būt daudz tālejošākas. Ieklausies savās emocijās un, kad tevi pārņem dusmas, sper soli uz pretējo pusi.

Un atceries par labestību. Neliela tās porcija ar apkārtējiem darīs brīnumus. Un prasa tā tik mazu piepūli.

Praktizē to katru dienu!

Vecums ir tikai skaitlis. Kad tev ir 20, tu domā, ka 50 gadu vecums ir īsts murgs. Bet, kad tev ir 50, tu jūties tā, it kā būtu 30 gadus vecs. Vecumam nav jānosaka attieksme pret dzīvi. Neļauj skaitļiem mainīt tavu būtību!

VĒZIS

Ievainojamība dziedina. Ir lieliski būt atvērtam, patiesam un ievainojamam. Tas sniedz iespēju apkārtējiem cilvēkiem tev uzticēties un dalīties savās emocijās, un arī tu atbildot vari darīt to pašu.

Iedomība ceļ starp cilvēkiem sienas. Centieni izlikties par citādu cilvēku, lai tikai atstātu uz kādu iespaidu, var izspēlēt ar tevi ļaunu joku. Ļoti bieži cilvēki redz cauri tavam neīstajam tēlam, un tas daudzus atgrūž.

Sportā ir spēks. Regulārām fiziskām aktivitātēm jākļūst par tava dzīvesveida sastāvdaļu. Tas tevi padarīs spēcīgāku fiziski, morāli un emocionāli. Tāpat sportiskas aktivitātes uzlabos tavu veselību un ārējo izskatu. Sports arī ir zāles pret visām slimībām.

Aizvainojums rada sāpes. Atlaid to. Cita pareiza ceļa vienkārši nav.

LAUVA

Kaislības uzlabo dzīvi. Kad atrodi jebkādu nodarbošanos, kas tev liek jukt prātā, katra diena ir kā dāvana. Ja vēl neesi atradis savu kaislību, izvirzi mērķi to izdarīt.

Ceļojumi sniedz pieredzi un paplašina apziņu. Ceļojumi padara tevi interesantāku, gudrāku un labāku. Tie māca mijiedarboties ar cilvēkiem, to paradumiem un kultūrām.

Tev ne vienmēr ir taisnība. Mēs domājam, ka zinām atbildi uz ikvienu jautājumu, bet tas tā nav. Vienmēr ir kāds, kurš ir gudrāks par tevi, bet tavas atbildes ne vienmēr ir pareizas. Atceries par to.

Tas pāries. Lai kas arī nenotiktu tavā dzīvē, tas pāries. Laiks dziedina, bet lietas mainās.

JAUNAVA

Tev jāatrod savs patiesais ceļš. Dzīve bez mērķa ir garlaicīga.

Izlem, kas tev ir svarīgs, un būvē savu dzīvi ap to.

Riskēt bieži vien ir labi. Lai mainītu savu dzīvi, nāksies riskēt. Reizē pārdomātu un riskantu lēmumu pieņemšana palīdzēs tev augt.

Pārmaiņas vienmēr ir uz labu. Dzīve mainās, un tam nevajag pretoties. Nebaidies no pārmaiņām, peldi līdzi straumei un uztver dzīvi kā piedzīvojumu.

Lasi vēl: Ēd un neskaiti kalorijas, viss ir zem kontroles

Domas ir nereālas. Katru dienu tev galvā iešaujas tūkstošiem domu. Daudzas no tām – negatīvas un biedējošas. Netici tām! Tās ir tikai domas, un tās nekļūs par realitāti, ja vien tu pats tām nepalīdzēsi.

SVARI

Tu nevari kontrolēt citus cilvēkus. Mēs gribam, lai apkārtējie izturētos tā, kā mēs gribam. Bet realitāte ir tāda, ka mēs nespējam mainīt apkārtējos. Cieni katra cilvēka unikalitāti un neatkarību.

Tavs ķermenis ir templis. Katram no mums ir kaut kas tāds, kas mums savā ķermenī nepatīk. Bet mūsu ķermenis ir vienīgais, kas pieder tikai mums. Izturies pret to ar cieņu un rūpējies par to.

Pieskārieni dziedina. Pieskārieniem ir tik daudz lielisku īpašību! Tie normalizē sirdsdarbību, uzlabo pašsajūtu un kliedē stresu. Tā ir dāvana, ar kuru jādalās.

Tu tiksi galā. Nav svarīgi, kāda situācija izskatās tavā galvā. Realitāte ir tāda, ka tu spēj ar to tikt galā. Tu esi daudz spēcīgāks un gudrāks nekā domā. Tu pārdzīvosi arī šos sarežģījumus.

SKORPIONS

Pateicība padara cilvēku laimīgāku. Turklāt ne tikai to, kuram tu saki “paldies”, bet arī to, kurš izsaka pateicību. Neaizmirsti pateikties cilvēkiem par visu, ko viņi tavā labā darījuši un dara.

Ieklausies intuīcijā. Tavi spriedumi ir ļoti svarīgi, bet intuīcija ir tavs superspēks. Tā balstās tavā pieredzē un dzīves modelī, lai atrastu atbildi uz jebkuru jautājumu. Reizēm tā “pieslēdzas” spontāni, un tad tai labāk uzticēties nevis ignorēt.

Pirmkārt, atceries pats par sevi. Neesi sevī iemīlējies, bet atceries, ka pats svarīgākais cilvēks tev esi tu pats.

Godīgums pašam pret sevi – tā ir brīvība. Esi godīgs pats pret sevi! Ļauties pašapmānam nozīmē pašam sevi padarīt aklu.

STRĒLNIEKS

Ideāli ir garlaicīgi. Perfekcionisms padara tavu garlaicīgu. Mūsu atšķirības, īpatnības, fobijas un trūkumi ir tas, kas padara mūs unikālus. Atceries par to!

Rīkojies tā, lai atrastu mērķi dzīvē. Mērķis pats no sevis neradīsies. Palīdziet dzīvei piedāvāt tev labāko mērķi un dari visu iespējamo, lai to saskatītu.

Arī mazās lietas ir svarīgas. Mēs visi gaidām lielās uzvaras un sasniegumus, aizmirstot par to, ka tie sastāv no mazajiem mērķīšiem un uzvariņām – reizēm pat nepamanāmiem solīšiem. Cieni šos soļus!

Mācies! Vienmēr. Ja tu domā, ka zini kaut vai 1% no visa, kas ir mūsu pasaulē, tad tu maldies. Mācies katru dienu, uzzini kaut ko jaunu par dažādām lietām. Mācīšanās notur mūsu smadzenes tonusā, jebkurā vecumā.

MEŽĀZIS

Novecošana ir neizbēgama. Mūsu ķermenis noveco, un mēs tur neko nevaram darīt. Labākais veids, kā palēnināt novecošanos – baudīt dzīvi un katru dienu dzīvot ar pilnu krūti.

Laulība maina cilvēkus. Cilvēks, ar kuru esi saistījis savu dzīvi, mainās līdz ar laiku. Bet mainies arī tu! Neļauj šīm pārmaiņām pārsteigt tevi nesagatavotu.

Uztraukties ir bezjēdzīgi. Vērts uztraukties tikai tai gadījumā, ja tādējādi spēsi atrast problēmas risinājumu. Bet raizēšanās būtība ir tāda, ka tas nekad nenotiek. Raizēšanās atslēdz smadzenes, un tu vienkārši nespēj atrisināt radušos situāciju. Tāpēc iemācies tikt galā ar satraukumu un pacenties no tā atbrīvoties.

Izdziedē savas brūces. Neļauj pagātnes sāpēm iekļūt tagadnē un to ietekmēt. Neizliecies, ka tās neko nenozīmē.

Atrodi atbalstu tuvos cilvēkos vai tajos, kas profesionāli nodarbojas ar emocionālu traumu ārstēšanu.

ŪDENSVĪRS

Jo vienkāršā, jo labāk. Dzīvē ir daudz sarežģījumu, mīklu un pienākumu, kas to padara tikai sliktāku. Vienkārša dzīve dāvā telpu priekam un iemīļotām nodarbēm.

Dari savu darbu ar prieku un cik labi vien spēj. Ja vēlies kaut ko sasniegt dzīvē, tev nāksies strādāt cītīgi!

Protams, ir reti izņēmumi, bet nepaļaujies uz tiem. Paļaujies uz sevi.

Nekad nav par vēlu. Par vēlu – tas ir tikai aizbildinājums tam, lai nemēģinātu. Sasniegt izvirzītos mērķus var jebkurā vecumā.

Rīcība dziedina no skumjām. Jebkura darbība ir zāles pret trauksmi, vilšanos, skumjām un raizēm. Pārstāj visu laiku tikai domāt un kaut ko izdari!

ZIVIS

Dari to, kas tev patīk! Esi aktīvs, negaidi, kamēr dzīve pametīs kaulu. Tev tas var negaršot.

Atlaid aizspriedumus. Nekļūsti atkarīgs no sabiedrības viedokļa vai pārliecības. Esi atvērts ikvienai idejai vai iespējai. Tu būsi pārsteigts, cik daudz iespēju dzīve dāvā, ja tās nenoraida.

Vārdiem ir nozīme. Domā, pirms runā! Neizmanto vārdus, lai kādu aizskartu. Kad to izdarīsi, atpakaļ ceļa jau vairs nebūs.

Dzīvo katru dienu. Kad tev būs 90 gadu, cik dienas būs palikušas! Dzīvo un novērtē katru no tām.

Mīlestība ir atbilde uz jebkuru jautājumu. Mīlestība ir atbilde uz jautājumu par to, kāpēc mēs esam šeit. Tā ir spēks, kas darbina pasauli. Dalies tajā un izpaud katru dienu. Padari pasauli labāku!

Avots:

Leave a Comment