Kas tad īsti ir papardes zieds?

Jāņu nakts ir maģijas un brīnumu pilna. Paaudžu paaudzēm tautā klīst nostāsti par papardes ziedu, ko tikai retajam laimējies ieraudzīt. Šo ziedu, kas zied sidraba, zelta vai dimanta ziediņiem, cerībā iegūt bagātību un laimi, izzināt pagātnes un nākotnes noslēpumus, meklēt gājuši daudzi. Papardes ziedu sargā ļauni gari un zvēri, kas, ziedam plaukstot, kauc un biedē.

Lasi arī: Cenas kāps, būs jāēd importa dārzeņi. Tādas paredz sausuma sekas

– Jāņa naktī zied paparde ar krāšņiem ziediem. Kas iegūst papardes ziedu, tas ir laimīgs, jo tam piepildās viss, ko viņš vēlas. Zieda iegūšanu kavē ļauni gari un tikai drošs cilvēks var to iegūt.

Papardes ziedam piedēvē brīnišķīgu spēku. Ja kādam laimējas to iegūt, tad tam piepildās viss, ko vien viņš vēlas.
Viņš zina arī visus pagātnes un nākotnes noslēpumus. Bet ja papardes ziedu ieliek apavos, tad var iet, kur vien vēlas, neviens to neredz un nedzird. Papardes zieda iegūšanas paņēmieni ir dažādi:

– Jāņa naktī jāiziet uz papardēm un jāpaklāj zīda nēzdodziņš. Papardes ziedot ziedus nobirdina nēzdodziņā.

Nēzdodziņš ir jāaizsien un jāpaglabā. Tad visu var zināt, kas notiek pasaulē.

– Uz slotas kātu Jāņu naktī ir jālec 8 reizes ap 8, kas ir uzvilkts uz zemes. Tanī laikā nedrīkst sarunāties un arī ne smieties. Kad ir to izdarījis, tad uz slotas kāta jāšus ir jāaizlec līdz tuvākam papardes pudurim, bet tikai vienam: tad tas redzēs papardes ziedu ziedam.

Lasi arī: Vīru reitings, ņemot vērā Zodiaka zīmi

– Zāļu vakarā jāiet uz mežu un jānostājas pie kādas papardes. Tēva reizi skaitot ar dzelzs nūju jāapvelk sev un papardei pēc iespējas liels riņķis un jāgaida līdz paparde uzziedēs. Kas dabūjis papardes ziedu, tas uz visu mūžu laimīgs.

Avots:

Leave a Comment