Kia Sportage – lieliska izvēle enerģisku auto cienītājiem

Kompaktajam apvidus auto Kia Sportage ir bagāta vēsture, kas aptver vairāk nekā trīs desmitgades, laika gaitā ievērojami attīstoties gan tehnoloģiju, gan dizaina aspektā.

Populārā krosovera jaunākās paaudzes modeļi ļāvuši tam kļūt par spēcīgu konkurentu krosoveru tirgū, izpelnoties atzinību par vērtību, drošību un stilu apvienojumā ar pievilcīgo cenas diapazonu. Tie ir ļoti populāri arī starp BRC Autocentra piedāvātajiem transportlīdzekļiem.

Tehnoloģijām bagāts auto ar interesantu vēsturi

Kopš debijas 1993. gadā Kia Sportage ir piedzīvojis ievērojamas pārmaiņas. Sākotnēji radīts kā izturīgs, kompakts apvidus auto, tas ir kļuvis par elegantu, tehnoloģijām bagātu krosoveru – vienu no populārākajiem un nozīmīgākajiem Kia automobiļiem arī Latvijā.

Pēc īsa pārtraukuma Sportage atgriezās 2004. gadā ar pilnīgi jaunu dizainu. Otrās paaudzes modeļa konstrukcijā notika pāreja no kravas automašīnām līdzīgās virsbūves uz vieglāka tipa viengabala platformu, kas bija kopīga ar Hyundai Tucson, vairāk koncentrējoties uz komfortu uz ceļa un praktiskumu.

Šī Sportage automašīnas versija bija ievērojami izsmalcinātāka, piedāvājot labāku braukšanas kvalitāti, uzlabotu salona komfortu un atjauninātas tehnoloģijas. Tai bija arī labāki drošības rādītāji un vairāk funkciju, tostarp standarta sānu drošības spilveni un ABS.

Vairāk stila – dizaina revolūcija ļauj izrauties tirgū

Trešā paaudze, kas tika laista klajā 2010. gadā, iezīmēja būtisku pagrieziena punktu Sportage vēsturē. Šo versiju veidojis bijušais Audi dizainers Pēters Šreijers, un tai bija moderns un agresīvāks izskats, atmetot iepriekšējo modeļu galvenokārt uz praktiskumu vērsto pieeju.

Šī paaudze bija izšķiroša, lai Kia kļūtu par nozīmīgu pasaules tirgus dalībnieku. Sportage kļuva populārāks galvenajos tirgos, piemēram, Eiropā un Ziemeļamerikā, pateicoties tā mūsdienīgajam dizainam, uzlabotai uzbūves kvalitātei un konkurētspējīgai cenai.

Sportage sāka piedāvāt vairāk augstākās klases aprīkojuma, piemēram, panorāmas jumtu, skārienjutīgos ekrānus, navigācijas sistēmas un uzlabotas drošības funkcijas. Tāpat tika uzlabota degvielas ekonomija un piedāvāti gan priekšējo riteņu, gan pilnpiedziņas modeļi.

Šī paaudze saņēma vairākas dizaina un drošības balvas, nostiprinot Kia reputāciju kā vērtīgam un stilīgam automobilim. Tā ieguva arī augstus drošības novērtējumus avārijas testos visā pasaulē.

Kia Sportage izsmalcinātība un tehniskie jauninājumi

Ceturtās paaudzes Sportage, kas tika laists klajā 2015. gadā, bija izsmalcinātāks nekā jebkad agrāk, galveno uzmanību pievēršot lietošanas ērtībām, brauciena drošībai un jaunākajām tehnoloģijām. Tai bija izsmalcinātāks un aerodinamiskāks dizains ar raksturīgo “tīģera deguna” režģi.

Šīs paaudzes transportlīdzekļi izceļas ar augstāka līmeņa interjeru, vēl labākiem izmantotajiem materiāliem, lielākiem skārienekrāniem, viedtālruņu integrāciju (Apple CarPlay un Android Auto) un daudzām vadītāja palīgsistēmām, piemēram, joslu uzraudzības sistēmu, aklās zonas uzraudzības sistēmu un priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēmu, kas braucot viegli lietojami.

Ceturtās paaudzes Sportage turpināja iegūt lieliskus drošības novērtējumus, tostarp labākos vērtējumus no tādām organizācijām kā Euro NCAP un IIHS. Tas kļuva pazīstams ar savu vērtību, piedāvājot uzlabotas funkcijas par konkurētspējīgu cenu.

Jaunākās paaudzes Kia Sportage: radikāli automašīnu uzlabojumi

Piektās paaudzes Sportage, kas tika laists klajā 2021. gadā, ir visradikālāk pārveidotais dizains un notiek pārēja uz elektrisku automašīnu.

Futūristisks dizains, lieliska vadāmība

Ar drosmīgu, futūristisku eksterjeru ar leņķveida līnijām, agresīvu priekšpusi un augstāku klasi interjerā jaunākais Sportage izceļas pārpildītajā kompakto SUV tirgū.

Jaunākais Sportage ir veidots uz Kia jaunās N3 platformas, kas ir kopīga ar Sorento, un piedāvā uzlabotu braukšanas kvalitāti, labāku vadāmību un plašāku telpu. Salonā ir divi platekrāna displeji informācijas un izklaides sistēmai un digitālajam panelim, kā arī augstāka līmeņa salona sajūta.

Pāreja uz elektrisko auto

Šī paaudze ietver pāreju uz elektrifikāciju – pieejami hibrīda un plug-in hibrīda modeļi, kas apliecina Kia apņemšanos izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas.

Piektās paaudzes Sportage piedāvā modernu drošības funkciju komplektu, piemēram, adaptīvo kruīza kontroli, asistentu braukšanai pa šoseju un 360 grādu kameru, tādējādi nostādot to vienā līmenī ar dārgākiem luksusa klases SUV automobiļiem.

Sportage ir viens no Kia vislabāk pārdotajiem modeļiem pasaulē, un piektā paaudze turpinās gūt panākumus, koncentrējoties uz tehnoloģijām, efektivitāti un dizainu.

Leave a Comment