Klausieties tajā, ko cilvēki jūt, nevis tajā, ko viņi saka

Tas, kas mums liedz saprast apkārtējos cilvēkus, ir tas, ka mēs neklausāmies.

Ir bijušas tik daudzas reizes, kad es sniedzu padomu draugiem un ģimenei, pat bez klausīšanās par visu situāciju, caur kuru viņi iet. Tāpēc padomi, ko mēs galu galā piedāvājam, ir praktiski bezjēdzīgi, jo tas ir balstīts uz ierobežotu situācijas izpratni.

LASI ARĪ: 9 pazīmes, ka jūs nekad nekļūsiet par īstu pāri

Tātad fakts ir tāds, ka, ja mēs ieklausīsimies līdz galam, mēs varam palīdzēt viņiem beigās. Šī ir tikai pirmā daļa no kļūdām mūsu sarunās.

Ir vēl nopietnāka problēma…

Problēma ir tā, ka tad, kad kāds jums stāsta par savu problēmu un jūs to dzirdat daļēji, jūs atbildat no racionalitātes pozīcijas. Jā, tāpēc jūs dzirdat daļu no tās un joprojām pieprasāt risināt problēmu ar loģiku un racionalitāti. Tas, kas notiek šajā procesā, ir tas, ka jūs nedzirdat citas personas emocijas!

Tas nozīmē, ka tad, kad šī persona, protams, cenšas ar jums sazināties par problēmu un cenšas sazināties ar jums, lai saņemtu palīdzību, nonāktu pie secinājuma, viss, ko jūs darāt, ir tas, ko jūs sakāt no loģiskā viedokļa un īsti nerūpot par cilvēka jūtām.

Tātad jūs darāt divas lietas. Pirmkārt, jūs galu galā radāt personai kaitējumu, jo jūs nevarat atrisināt viņa problēmu un apmierināt viņa cerības.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment