Kļūsti par daļu no jebkuras kompānijas: 5 vienkāršas metodes

Nez kāpēc ir ierasts runāt par manipulācijām kā par kaut ko nepatīkamu un zemisku, bet, ja paskatās, tad mēs visi bieži manipulējam. Lai to izdarītu, absolūti nav nepieciešami slikti nodomi…

Manipulācijai ir arī labi mērķi. Nu, lai novērstu cilvēka uzmanību no skumjām domām, kāds “nejauši” uzsāk sarunu par tēmu, par kuru ir gatavs runāt stundām ilgi.

Un, lai samierinātu strīdīgos draugus, atcerieties kaut ko, kas abiem ir tuvs un tuvināja. Vidēji vai slikti? Nē, nepavisam, šķiet gluži otrādi!

Galvenais ir saprast, kāpēc jūs manipulējat un kādas tam var būt sekas. Vai šāds tavs manevrs varētu palīdzēt vienam, bet kaitēt citam?

Ja vēlaties iegūt draugus vai noderīgus sakarus darbam, labāk izvēlēties rūpīgas un cieņpilnas saziņas metodes. Tādā veidā jūs noteikti patiksiet citiem, bet jūs arī nemainīsit sevi.

Savdabīga kompānija, bet mums jāatrod kopīga valoda

Var būt grūti iekļauties nepazīstamā kompānijā, it īpaši, ja tai ir savas paražas, kas ne vienmēr ir jums tuvas. Bet mums jāatrod kopīga valoda… Ja ar burkānu neizdodas iegūt draugus, varat pāriet uz nūju.

Mēs piedāvājam jums 5 vienkāršas tehnikas.

1. Apkopojiet informāciju, lai atrastu sviras punktus

Iedomājieties sevi kā mārketinga speciālistu, kurš pēta auditoriju, lai kaut ko pārdotu – tikai šajā gadījumā jums ir jāpārdod sevi.

Tāpēc pēc iespējas vairāk jāizpēta un jānoskaidro kompānijas dalībnieki, ar kuriem jāveido bizness vai jādraudzējas: ar ko viņi nodarbojas, kā pavada brīvo laiku, kādas ir viņu vērtības, kādas problēmas viņi saskaras, un tā tālāk.

Lasi vēl: Noslēpums vilcienu tējas krūzē: soda un dzelzceļa vēstures pikanti fakti

Lai to uzzinātu, jums nav nepieciešama ārēja uzraudzība vai jāmaksā par privātdetektīvu – pateicoties sociālajiem tīkliem. Tāpēc visu var atrisināt pie tējas tases savā brīvajā laikā.

Alberta privātdetektīva padoms:

Uzziniet vairāk par cilvēkiem, ar kuriem satiekaties, ja tas palīdz justies pārliecinātākam. Derētu izzināt darbu, intereses un tabu tēmas, lai atrastu krustpunktus ar savu dzīvi un nejauši neizlaistu holivāru.

Ko jums nevajadzētu darīt, ir būt pārāk ziņkārīgam, runājot ar jauniem cilvēkiem. Ne visi gribēs uzreiz atvērties, tāpēc jūs riskējat šķist spiedzīgs un aizdomīgs.

2. Ir pienācis laiks pārveidoties

Izmantojot visu saņemto informāciju, pat ja tās nav daudz, varat mēģināt līdzināties cilvēkiem, uz kuriem vēlaties atstāt pozitīvu iespaidu. Vai jūsu jaunajiem draugiem patīk futbols?

Mums būs jāiemācās atšķirt Neimāru no Salāha. Vai jums patīk Dienvidamerikas dejas? Tiekamies ar Rumbu un Ča-ča-ča… Vai viņi sarunas laikā aktīvi žestikulē? Un nesēdi dīkā – mācies no itāļiem!

Nekas jauns – saskaņā ar profesionāliem psihologiem un tā saukto ” sociālās identitātes teoriju” mēs atdarinām un pielāgojamies nozīmīgiem cilvēkiem, lai izvairītos no viņu nosodīšanas un – vēl jo vairāk – izbaudītu “spēli” ar viņiem. Tātad atdarināšana ir ne tikai noderīga biznesam, bet arī patīkama.

Īsta detektīva Alberta padoms:

Atrodiet līdzsvaru starp individualitātes paušanu un atdarināšanu. Ja jūs strīdaties par kādu jautājumu un agresīvi aizstāvat savu viedokli, jūs visus vērsīsit pret jums.

No otras puses, piekrītot uzskatiem, ar kuriem jūs nedalāties, jūs riskējat apmaldīties attiecībās. Un vai šajā gadījumā jūs vēlētos tos izstrādāt? Un kā tu jutīsies?

Dažas paražas ir jāatdarina piesardzīgi. Pieņemsim, ka kompānijas dalībnieki viens par otru skarbi ņirgājas.

Bet nav zināms, kā viņi reaģēs uz jaunpienācēja asprātību – galu galā viņam vēl nav bijis laika nopelnīt uzticību un autoritāti.

3. Meli. Bet tikai nedaudz

Ar imitāciju vien nepietiks, lai izturētu kā savējo. Ja jums nav pietiekami daudz inteliģences un personīgās pieredzes, varat pateikt lielus melus. Izgudro sev regālijas vai pat veselu biogrāfiju – galvenais, lai tevi nevar pieķert.

Šeit mēs jums pateiksim… Mēs nevaram tikt galā ar Alberta padomu vien:

Šeit ir četri baušļi no Sociālā kāpēja Bībeles, brīnišķīgas grāmatas, ko sarakstījuši Džonsona un Džonsona mantiniece Džeza Džonsona un scenārists Dirks Vitenborns:

Uzrakstiet no viņa novēlējumu sev uz mirušās slavenības fotogrāfijas un ierāmējiet to redzamā vietā.

Ja dejojot nejauši uzduraties vakara saimniecei, ātri uzsitiet tuvākajam vīrietim pa plecu un sakiet: “Es domāju, ka esat parādā mūsu saimniecei atvainošanos.”

Ja nevarat atļauties greznu kokteiļballīšu apģērbu, iegādājieties smokingu vai kleitu no veco preču veikalā, kas pirms trīsdesmit gadiem izgāja no modes, un nejauši piemini, ka jūsu vecvecāki to valkāja Baltajā namā.

Lasi vēl: “Tā pat ne tuvu nav veikalā pirkta.” Vecmāmiņas recepte vistas desai. Viegli pagatavojama, apēd uzreiz

Ja sakāt cilvēkiem, ka viņi izskatās lieliski, lai gan patiesībā uz viņiem ir sāpīgi skatīties, vai uzslavējat viņus par viņu gudrību, kad viņiem ir kokerspaniela intelekts, tad jūs neesat viltus, bet gan laipns cilvēks.

Viedoklis no Alberta, mūsu pastāvīgā spiega:

Mēs varam melot vai izlaist lietas, lai tuvinātos cilvēkiem, kas mums patīk. Piemēram, kompānijai sakiet, ka Lanthimos ir jūsu mīļākais režisors, lai gan jums nav ne jausmas, kad un ko viņš uzņēma. Bet labāk, protams, sagatavoties un izveidot pārliecinošu “leģendu”.

Svarīgi ir tas, cik nozīmīgas ir lietas, par kurām jūs melojat, un vai meli var sabojāt attiecības nākotnē.
Viena lieta ir izrotāt savu kinofilu, cita lieta ir piekrist kaut kam, ko uzskatāt par būtībā nepareizu, būt pretrunā ar saviem uzskatiem un vērtībām.

4. Uztraukumam nav vietas

Nevīžīga grīdas novākšana labākajā gadījumā paliks nepamanīta, bet sliktākajā gadījumā radīs aizdomas vai izsmieklu. Tas ir, jūs sasniegsiet pilnīgi pretēju rezultātu.

Šeit viss ir kā Holivudas filmā ar neuzvaramu varoni. Iztaisnojiet muguru, iztaisnojiet plecus, salieciet rokas uz gurniem un aiziet! Elpojiet vienmērīgi un dziļi. Tagad jūs esat gatavs iedvesmot.

Alberts ir tiešsaistē:

Sagatavojieties iepriekš, lai samazinātu iespējamos stresa faktorus. Piemēram, izdomājiet izskatu, kas liek jums justies pārliecināti un ērti, lai jums nebūtu jāpavada visa sanāksme, kārtojot matus vai rosoties šauros džinsos.

Pretējā gadījumā neuztraucieties par nervozitāti. Esiet godīgs par savām jūtām. Visticamāk, tas tiks uztverts labvēlīgi, jo visi saprot, ka uztraukties jaunā kompānijā ir dabiski.

Vēl viens labs paņēmiens ir koncentrēties uz citiem, nevis uz sevi. Iesaistieties sarunās un uzdodiet jautājumus (tikai nedaudz – atcerieties pirmo punktu).

Galvenais ir mēģināt nefantazēt par to, ko citi par tevi domā: tu tik un tā nelasīsi viņu domas, tikai veltīgi sabojāsi savu garastāvokli.

5. Manipulēsim

Ja kāds kompānijā pret tevi izturas bez pienācīgas cieņas, vari šo nelieti nolikt viņa vietā. Pareizi manipulējot, jūs varat iekarot cilvēku vai, gluži pretēji, diskreditēt viņa autoritāti citu acīs.

Laba manipulācija ir emociju spēle. Piemēram, jūs varat pārņemt kāda lepnumu vai vēlmi būt pirmajam visā.

Visbiežāk cilvēki reaģē uz manipulācijām, kas ietekmē viņu vēlmes un mērķus, stereotipus un attieksmi. Manipulatoriem patīk arī spēlēties ar vainas, baiļu, skaudības un žēluma sajūtu.

Kurš no šiem pieskarsies personai, kuru vēlaties? Tas ir tā sauktais “sprūda” – sprūda. Mierīgi atgriezieties pie pirmā punkta un savāciet papildu informāciju par “klienta” vājajām vietām.

Leave a Comment