Ko darīt, ja vīrietis negrib bērnu

ATBILDĪBA

Kad mēs sakām, ka vīrieši baidās no atbildības, tad drīzāk ir kompliments nevis apvainojums. Pieaudzis vīrietis, kurš ir pietiekami nopietns, nevar nesaprast to, ka tagad Jums ir 2 algas uz diviem, bet, kad piedzims bērns, būs viena alga uz trijiem, kas nozīmē, ka viņa finansiālā atbildība pret ģimeni, kā minimums, palielināsies vismaz par trīs reizēm. Nespēja nodrošināt ģimeni tai līmenī, kādā viņš to ir pieradis darīt, padara viņu par neveiksminieku!

Ja Jūs objektīvi saprotat, ka Jūsu vīrietis tik slikti nemaz nepelna, bet var pat vēl labāk, tātad mēs esam atdūrušies pret zemu pašnovērtējumu, jo nodrošināt bērnu ar visu nepieciešamo viņš būtu spējīgs. Nerunājiet pagaidām par bērniem – pārlieciniet vīrieti, ka viņš ir pats atbildīgākais pasaulē, ka spēj apvienot darbu ar ģimeni, jo velta pietiekamu uzmanību abiem, lieliet viņu un lielieties ar viņu citu priekšā, deliģējiet viņu pieņemt svarīgus lēmumus, kas attiecas uz ģimeni, lai viņam rodas tā sajūta, ka daudz kas šajā pasaulē turas uz viņa pleciem, pie tam labi turas… un varbūt tad viņam radīsies doma, ka var jau šo kravu palielināt par kādiem 3,5 – 4 kg plus pamperi!

PĀRMAIŅAS ATTIECĪBĀS 

Vīrietis, protams, saprot arī to, ka bērns uz visiem laikiem izmainīs spēka līdzsvaru ģimenē, daudziem tas kļūst aktuāli jau uzreiz pēc dzemdībām, kad sieviete vairāk rūpējas par bērnu nevis savu vīrieti. Tad arī vīrietis sāk uzvesties kā bērns, lai pievērstu sev uzmanību, bet reizēm beigās vispār aizmūk! Daudziem vīriešiem, it īpaši jauniem, ļoti daudz nozīmē sekss, bet sievietes grūtniecība un visas no tās izrietošās sekas, kā arī bērna piedzimšana nozīmē atteikumu galvenajai dzīves baudai!

Mazināt vīrieša bailes var ar reālās nākotnes bildes sastādīšanu, pieļaujamo problēmu un to risinājumu meklējumiem. Jums pašai tas ir jāsaprot un tad arī vīram jāieskaidro, ka sekss jau nekur nepazūd, gluži otrādi – tas kļūst tāds, kāds vēl nekad nav bijis. Lai bērns Jūsu sarunās figurē kā Jūsu mīlestības auglis, jo tā vīrietim būs vieglāk pieņemt domu par “trešo” un apzināties, ka bērniņš padarīs Jūsu attiecības stiprākas, bet mīlestību – krāšņāku.

VESELĪBA

Varbūt vīrietis Jūs tik stipri mīl, ka baidās Jums nodarīt pāri?! Dzemdības – tas ir sāpīgi un pat bīstami, viņš to zina. Bailes par neveiksmīgām dzemdībām var biedēt vīrieti tikpat ļoti kā Jūs pašu, bet varbūt vīrietis Jums nestāsta to, ka viņa rados ir kāda saslimšana, kas mantojas no paaudzes paaudzē, kas noteikti arī spēj viņu atturēt no bērniņa radīšanas, jo viņš negrib riskēt!

Vispirms vajadzētu vīrietim paskaidrot to, ka riski palielinās ar katru gadu arvien vairāk, jo tie ir atkarīgi no Jūsu vecuma, tāpēc vajadzētu pārstāt baidīties un ķerties klāt konkrētām darbībām – aizejiet abi pie ārsta, pārbaudiet sevi, lai pārliecinātos, ka riski nepastāv, bet, ja pastāv, tad konsultējieties tālāk ar mediķiem, lai risinātu šo situāciju. Kad ārsti Jūs ir izmeklējuši un devuši zaļo gaismu, tad dodiet vīram iespēju atrast kl**iku un ārstu, kuram uzticēt vest grūtniecību un pieņemt dzemdības.

SOCIĀLĀ STATUSA IZMAIŅAS

Tas ir acīmredzamākais vīriešu baiļu iemesls – kā tad tusiņi un komandējumi? Mēs pat ciemos vairs nevarēsim nevienu aicināt?! Īpaši izplatītas šīs bailes ir to vīriešu vidū, kuriem arī lielākā daļa draugu vēl ir bez bērniem.

Statistika rāda, ka vīrieši, kuri komunicē ar draugiem un radiniekiem, kuriem ir bērni, uz iespēju kļūt par tēvu reaģē diezgan pozitīvi, tāpēc ejiet ciemos pie ģimenēm, kurām ir mazi bērni, lai pierod pie viņiem, iegūst pieredzi, redzot to, kā citi tiek ar šo situāciju galā. Lai pamēģina paturēt rokās bērniņu, paspēlēties, izvēlēties dāvanu, un paskaidrojiet, ka bērni aug visai ātri un ka drīz Jūs jau varēsiet kopā iet ciemos, ceļot un apmeklēt kino!

IZJAUKTI PLĀNI

Ir reizes, kad vīrieša “vēl nav laiks” ir pilnīgi pamatota atruna, jo ir taču normāli, ka par tēvu nevēlas kļūt students, jo viņam taču vēl tik daudz kas jāizdara, bet reizēm šo atrunu izmanto arī pieauguši vīrieši – noīrēsim lielāku dzīvokli, nopirksim savu, dabūšu otro paaugstinājumu… Vīrietim patiešām ir plāni, kuri var tapt izjaukti saistībā ar bērna parādīšanos, bet Jums, neskatoties uz plāniem, vēl arī bioloģiskais pulkstenis tikšķ!

Vīrietis varētu tādā gadījumā nosaukt vismaz konkrētus termiņus, cik ilgi tad būtu jāgaida, lai gan Jums būtu jāsaprot, ka tas tomēr vairāk būs tāds aptuveni noteikts laiks, bet Jums viņa vārdi ir jāuztver nopietni un jāliek saprast, ka ieklausieties viņa vēlmēs un cienāt viņa prasības!

COMMENTS

Leave a Comment