Ko ir vēlams stādīt jūlijā, lai būtu laiks novākt ražu, un vai ir jēga stādīt kartupeļus

Jums jābūt gatavam cīnīties ar Kolorādo kartupeļu vabolēm: tās var uzklupt jauniem dzinumiem, kad vecās galotnes sāk izbalēt. Ja nepieciešams, apstrādājiet augus no fitoftoras.

Kādas kultūras var stādīt vasaras vidū

Stādiet bietes jūlijā. Sezonas beigās jaunās biešu lapas var izmantot pārtikā un novākt vēlā rudenī. Otrajā vasaras mēnesī sēj cukīni. Tātad jums būs jauni cukini ilgu laiku.

Burkānus un pastinakus sēj jūlijā. Ar pareizu augseku un labu barošanu rudenī tiek novākta brīnišķīga sakņu kultūru raža. Sīpolus stāda vasarā. Ja šajā laikā stādāt sīpolus, tad vasaras beigās un rudenī pie galda var būt zaļie loki.

Var sēt redīsus vasaras vidū. Ja jūlijā sējat melnos redīsus un daikonu, tad rudenī varat novākt jaunu ražu. Redīsus var stādīt uz apaugļotām dobēm 1-2 reizes mēnesī. Jūlijā var sēt dilles un pētersīļus. Lai virtuvē pastāvīgi būtu svaigi garšaugi, pietiek ar diļļu sēklu iesēšanu dārzā 1-2 reizes mēnesī. Pētersīļi dīgst divu nedēļu laikā.

Vasarā jūs varat sēt salātus. Salātu audzēšanai nepieciešamas 30 dienas. Vienkārši atcerieties to retināt un laistīt laikus. Kreses izaug divu nedēļu laikā. Spināti dīgst jūlijā. Lai vasarā baudītu svaigas spinātu lapas, pēc 1-2 nedēļām augsnē nepieciešams iesēt jaunas sēklas.

Lasi arī: Kā kļūt par miljonāru saskaņā ar savu zvaigžņu zīmi: šie padomi jau ir palīdzējuši daudziem palielināt ienākumus

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada jūlijam no Andželas Pērlas: atbildīgs mēnesis, nezaudējiet modrību!

Rukolu ieteicams stādīt vasarā. Rukolas sēklas ātri dīgst, un auga svaigās lapas var izmantot salātos visas vasaras garumā. Valsts dienvidos dažas saimnieces otrajā kārtā audzē agrīnās nogatavošanās šķirņu gurķus un tomātus, zirņus un pupas. Pēc tam pākšaugus var sasaldēt svaigus.

 

Pārstādot dobes, jāievēro augsekas noteikumi. Sēklas ieteicams iepriekš mērcēt un dīdzēt. Neaizmirstiet mēslot augsni un regulāri laistīt dārzu sausuma laikā. Veiksmi!

Leave a Comment