Ko ir vēlams stādīt jūlijā, lai būtu laiks novākt ražu, un vai ir jēga stādīt kartupeļus

Vasarā vasarnīcas iedzīvotāji sāk novākt pirmo ražu, palutināt sevi ar jauniem kartupeļiem, sulīgiem salātiem un svaigiem garšaugiem. Ir dobes brīvas no kultivētiem augiem un tukša zeme. Tāpēc dārznieki domā, vai un ko ir iespējams stādīt jūlijā? Izrādās, ka vari! Bet ne visu.

 

Ko stādīt jūlijā?

Jūlijā sēj ātri augošus dārzeņus un stāda kartupeļus, lai vasarā vai vēlā rudenī novāktu ražu. Otrās kartupeļu ražas stādīšanas un audzēšanas apstākļi nav tik sarežģīti.

Pārstādot kartupeļus, jāņem vērā klimatiskā zona, kurā dzīvojat. Dienvidu reģioniem ir reāli no jauna audzēt pilnvērtīgu kultūru. Bet arī tiem, kas atrodas tālāk uz ziemeļiem, nevajadzētu satraukties: viņiem būs laiks mieloties ar jaunajiem kartupeļiem.

Lasi arī: Kā kļūt par miljonāru saskaņā ar savu zvaigžņu zīmi: šie padomi jau ir palīdzējuši daudziem palielināt ienākumus

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada jūlijam no Andželas Pērlas: atbildīgs mēnesis, nezaudējiet modrību!

Kartupeļu stādīšanai vasaras mēnešos izvēlas agrīnas šķirnes ar īsu veģetācijas periodu un paaugstinātu izturību pret dažādām slimībām. Sēklas ieteicams apstrādāt no fitoftoras.

Kā stādāmo materiālu parasti izmanto kartupeļus, kas palikuši pāri no pagājušā gada ražas. Ja laiks atļauj, dienvidu iedzīvotāji praktizē sēklas kartupeļu diedzēšanu no svaigas ražas. Kartupeļus stāda jūlijā dobēs, kas atbrīvotas pēc pirmās ražas rakšanas, vai vietā, kur agrāk auga agri dārzeņi un zaļumi. Ziemeļu reģionos kartupeļu pārstādīšanai jāizvēlas augstākās (siltākās) vietas dārzā.

Pirms kartupeļu stādīšanas vai sēklas kartupeļu stādīšanas laikā augsne ir jāapaugļo ar sapuvušiem kūtsmēsliem vai kompostu. Ja vasara izrādījās sausa, dobes būs jālaista. Labākai mitruma saglabāšanai ieteicams mulčēt ar salmiem vai sūnām.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment