Ko stādīt jūlijā dārza dobes pēc sīpoliem un ķiplokiem, lai līdz rudenim iegūtu ražu

Jūlija beigās lielākā daļa dārzu īpašnieku novāc sīpolu un ķiploku ražu. Un, lai nepieļautu dobes aizaugšanu, var stādīt dārzeņus, kuru ražu vēl paspēsiet novākt līdz sezonas beigām.

Mēs jums pastāstīsim, ko stādīt uz dobes pēc sīpoliem un ķiplokiem, kā arī, ko labāk nevajadzētu sēt.

Vispirms tiksim skaidrībā ar to, kādus dārzeņus stādīt dārza dobē pēc sīpoliem un ķiplokiem.

Gurķi. Jūlijā laika apstākļi ir pietiekami silti, kas ir piemēroti gurķu audzēšanai. Tomēr jānodrošina, ka augi saņem pietiekami daudz ūdens, jo karstā laikā augsne var ātri izžūt. Ja jūs sējat sēklas tieši augsnē, izvēlieties ātraudzīgas gurķu šķirnes, lai nodrošinātu, ka augi paspēj izaugt un dot ražu pirms vēsākiem rudens mēnešiem. Tāpat var izmantot stādus, kas jau ir nedaudz izauguši, lai saīsinātu augšanas laiku.

Redīsi. Šie dārzeņi jāstāda jūlija beigās, tad to kāti un lapas pārāk stipri neizstīdzēs.

Garšaugi. Pēc ķiplokiem un sīpoliem uz dobes labi stādīt dažādus zaļumus – dilles, pētersīļus, salātus, koriandru, rukolu un spinātus. Šie zaļumi aug ļoti ātri un šī ir lieliska iespēju visu vasaru sevi nodrošināt ar svaigiem zaļumiem.

Siderāti. Ja negribat dobē stādīt nekādus dārzeņu vai zaļumus, bet tajā pašā laikā vēlaties uzlabot augsnes struktūru, vajadzētu sēt baltās sinepes, rudzus, zirņus, lucernu, griķus, rapsi vai facēliju.

Pēc ķiplokiem un sīpoliem labi augs arī zirņi un Pekinas kāposti.

Ko nākamajā gadā stādīt dārza dobēs, kur auguši ķiploki un sīpoli

Lai ievērotu augsekas noteikumus, labāk stādīt dobēs pēc ķiplokiem un sīpoliem sekojošus dārzeņus un ogas:

Kartupeļus

Kāpostus

Kabačus un ķirbjus

Zemenes

Paprika

Tomātus

Ko nedrīkst stādīt dobē pēc ķiplokiem un sīpoliem

Pēc ķiplokiem un sīpoliem noteikti nav ieteicams sēt un stādīt atkārtoti sīpolus vai ķiplokus. Tāpat šāda vide nebūs piemērota bietēm un burkāniem.

 

 

Leave a Comment