Kompotēšanas gudrības: kas jāzina par burkām, vāciņiem, pasterizāciju. Un 3 receptes!

Kad saldētavā aptrūcies vietas, bet ogu krūmi un augļu koki vai lūst no pārbagātības, jāķeras pie kompotu gatavošanas.

Lasi arī: Ja tu esi kāds no šiem 7 sieviešu tipiem, vīrietis tevi krāps ar garantiju

Kompoti ir viens no pievilcīgākajiem ziemas krājumu veidiem, jo nezūd ogu vai augļu krāsa un izskats. Tikai saldēšana pārspēj kompotus, jo tiek saglabāti arī vitamīni. Gatavojot kompotu, svarīgi ievērot četrus nosacījumus:

• jāizmanto svaigi, nebojāti augļi vai ogas;

• jāievēro maksimāla burku un vāciņu tīrība;

• pareizi jāgatavo cukura sīrups;

• precīzi jāievēro pasterizācijas temperatūra un ilgums.

Tīras burkas un vāciņi

Tā kā stikla burkas lieto vairākkārt, tās rūpīgi jāizmazgā, jo īpaši notīrot burkas kakliņu.

Lasi arī: Kas neļauj jums gūt panākumus ņemot vērā jūsu Zodiaka zīmi

Traukus var izskalot ar verdošu ūdeni un izslaucīt. Labs risinājums ir karsēt cepeškrāsnī vai konvekcijas krāsniņā. Tikai tad burkas jāatdzesē vietā, kur netiek mazgātas ogas vai augļi. Ja uz pavisam karstām nonāk kaut vai pāris pilienu auksta ūdens, stikls saplīst. Laika ziņā visātrāk un drošāk (nav saskarsmes ar karstu ūdeni vai gaisu) ir izskalot ar medicīnisko spirtu. Desmit litra burkām un vāciņiem vajag aptuveni 20 ml spirta. Burkas ātri izžūst arī bez slaucīšanas.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment