Pītās mēbeles jaukiem vasaras vakariem. Kādas labāk izvēlēties?

Ja ir dārzs, tam nepieciešamas mēbeles. Istabas mēbeles dārzā neder, jo pēc savas konstrukcijas domātas vienmērīgam mitrumam un cietai grīdai. Dārzā ekspluatācijas apstākļi ir skarbi – lietus, vējš un saule. Tādēļ tur nepieciešamas īpašas mitruma, vēja un saulstaru izturīgas mēbeles.

Veikalos dārza mēbeļu izvēle ir patiesi plaša, jo tās gatavo no akmens, metāla, stikla, koka un plastmasas. Izmanto arī laukakmeņus, koka bluķus, pēdējā laikā modē nākuši paliktņi. Mēbeles var būt viengabala un saliekamas, masīvas un ažūras, pieskaņotas dažādiem vēsturiskajiem stiliem vai oriģināls autordarbs. Atsevišķas mēbeles var novietot tikai uz terases, citas, piemēram, vienkoča mēbeles, var droši likt uz mauriņa. Dažas var visu gadu turēt ārā, citas, sezonai beidzoties, jāienes zem jumta. Mīkstākai sēdēšanai izmanto speciālus spilvenus, kurus viegli izžāvēt, bet to pārvalkus izmazgāt veļasmašīnā.

Lasi arī: Ko darīt, ja zodiaka zīme neatbilst raksturam

Lai cik dažāds ir piedāvājums, tradicionāli visbiežāk izmantotas pītās mēbeles, kas, pateicoties pinuma musturam, ir dekoratīvas un nodrošina omulīgu noskaņu. Muižniekiem savulaik bija īsti klūgu pinumi, zemnieki viltīgi izlīdzējās ar locītu lazdu krēsliem. Izpīt var visu dārza mēbeļu garnitūru: krēslus, galdus, dīvānus un saulsargus. Pītās konstrukcijas ir viegli pārnēsājamas, elastīgas, uz tām neturas mitrums, mēbeles viegli žūst.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment