Koplietošanas uzņēmums “CityBee” noslēdz pirmo elektrisko skrejriteņu sezonu – Latvijā lietotāju skaits sasniedzis 39 000

“CityBee”, lielākais koplietošanas pakalpojumu sniedzējs Baltijā, noslēdzis savu pirmo elektrisko skrejriteņu sezonu. Kopumā trīs Baltijas valstīs tika veikti gandrīz pusmiljons braucienu. Klientu lietošanas paradumi liecina par pieaugošu vajadzību pēc mikro-mobilitātes pakalpojumiem, tāpēc “CityBee” plāno nākamgad atkal piedāvāt elektrisko skrejriteņu dalīšanās pakalpojumu.

“CityBee” elektriskie skrejriteņi pirmo reizi parādījās Viļņā šī gada aprīlī. Jūlijā šo pakalpojumu uzsāka sniegt arī Latvijā un Igaunijā. Kopumā ar “CityBee” skūteriem trijos Baltijas tirgos tika veikti 468 700 reisi.

“Tā kā Lietuva bija mūsu pirmais elektrisko skrejriteņu tirgus, tad tajā mums ir visvairāk lietotāju – 82 000. Rīgā mēs sākām nedaudz vēlāk, un tur lietotāju skaits sasniedza 39 000, bet Tallinā – 35 000 lietotāju,” par uzņēmuma debijas rezultātiem pakalpojuma sniegšanā informēja “CityBee” izpilddirektors Lukas Yla.

Lai gan Rīgas iedzīvotāji nav visaktīvākie šīs inovācijas lietotāji pilsētas mobilitātē, viņu braucieni bija visilgākie. Vidējais nobrauktais attālums Rīgā bija 3-6 kilometri. Turpretī Lietuvā un Igaunijā tika nobraukti vidēji 2-4 km.

“Visvairāk braucienu veica lietuvieši, kuri pirmie ieguva iespēju izmantot “CityBee” skrejriteņus – 350 000. Tai pat laikā braucienos pavadīja vismazāk laika – nedaudz vairāk par 21 minūti. Salīdzinājumam, igauņi pavadīja vidēji apmēram 23 minūtes, bet latviešu braucieni bija visilgākie – vidēji vairāk nekā 34 minūtes,” sacīja Yla.

Nākamgad uzņēmuma plānos ir turpināt paplašināt pakalpojumu un piedāvāt lietotājiem jaunu, vēl ērtāku elektriskā skrejriteņa modeli.

“Runājot par elektriskajiem skrejriteņiem, ir svarīgi ņemt vērā to straujo popularitātes pieaugumu un aktīvo izmantošanu, kas liecina, ka šis jaunais pilsētas mikro mobilitātes pakalpojums ir atradis savu vietu un ātri iesakņojies. Mēs redzam šo tendenci Baltijā, un tā ir redzama visā pasaulē. Elektriskie skrejriteņi kļuva populārāki daudz ātrāk nekā, piemēram, automašīnu dalīšanas pakalpojumi,” skaidroja “CityBee” vadītājs.

Aprēķināts, ka 60% no visiem pilsētas braucieniem ir īsi, mazāki par 5 km. No tiem vairāk nekā puse ir tikai 1-2 km gari. Elektriskie skrejriteņi ļauj ātri un ērti nobraukt šos attālumus, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ šis transports arvien vairāk nostiprinās ikdienas pilsētas dzīvē.

Leave a Comment