Korporatīvie pasākumi – komandas saliedēšanās atslēga!

Baltvilla - korporatīvie pasākumi

Kā sadzīvē, tā darbā, vērtība ir savstarpējai sapratnei un kopā kvalitatīvi pavadītam laikam. Darbā ar kolēģiem sanāk satikties katru dienu, bet lai neiestātos rutīna un tiktu atzīmēts labi paveikts darbs, ir nepieciešama pilnvērtīga atpūta. Izaicinājums ir atrast piemērotāko vietu, lai visi darbinieki būtu apmierināti ar izvēli un justos komfortambli. Kā izvēlēties īsto variantu darba pasākumam? Turpini lasīt, lai uzzinātu noderīgus padomus korporatīvo pasākumu rīkošanā!

Lai piemeklētu atbilstošāko vietu korporatīvo pasākumu rīkošanai, ir vērts veikt aptauju birojā, lai saprastu, kādas ir kolēģu vēlmes. Kā arī, ir svarīgi nošķirt, kāds būs konkrētā pasākuma mērķis, tēma un  cilvēku skaits. Pasākuma formāts un vietas atmosfēra ir ļoti svarīgi aspekti  pasākuma veidošanā.

Korporatīvo pasākumu rīkošana – ar ko sākt?

Svarīgi atrast vispiemērotāko vietu izvēlētajam pasākuma formātam. Šādus pasākumus, priežu sila paspārnē, piedāvā rīkot arī viesnīca Baltvilla, Baltezera krastā. Vieta, kur iespējams apvienot patīkamo ar lietderīgo un izrauties no ikdienas steigas!

Vietas izvēle – atkarīga no pasākumu formāta!

Neatkarīgi no tā, vai  korporatīvais pasākums ir kopīgas kolektīva pusdienas ārpus ierastās darba vides vai tematiska ballīte, svarīgi ir saprast kādu atmosfēru vēlaties. Ja tās ir:

  • Biznesa pusdienas/vakariņas. Ir eleganti pusdienot kādā smalkā restorānā Rīgas centrā, bet vēl patīkamāk ir uz stundiņu, divām, izrauties no Rīgas nepārtrauktās plūsmas un ļauties dabas vilinājumam. Tieši ārpus pilsētas ir iespēja uzkrāt spēkus atlikušajai darba dienai un izbaudīt mieru ar saviem biznesa partneriem. Ļoti populāra vieta ir zaļā zona ārpus pilsētas.
  • Balle/korporatīvās svinības. Šie pasākumi parasti tiek aizvadīti ar dejām līdz rīta gaismai, tāpēc ir svarīgi piemeklēt gan perfektās kurpes, gan perfekto deju telpu, kurā iegriezt valšus! Visieteicamākās ir plašas telpas, ar iespēju vakariņot un sarunāties vienam ar otru. Nekas tā nesatuvina kolēģus kā glāze šampanieša un gardas vakariņas. Vajadzētu izvēlēties galdu, kur visi ir samērā tuvu viens otram, citādi konkrētie cilvēki runās tikai ar pretim esošajiem.
  • Sporta aktivitātes. Korporatīvais pasākums, kas izpaustos kā sportiskas aktivitātes vēlams rīkot tikai un vienīgi pie dabas! It īpaši, ja ik dienu sanāk atrasties lielpilsētā. Daba sniedz iedvesmu un sportiskas aktivitātes – enerģiju. Dažādas orientēšanās, spēles komandās ir veids, kā kolēģiem kļūt saliedētākiem.,
  • Konferencēm un starpvalstu sanāksmēm. Veidojot šāda tipa pasākumu, vēlams izvēlēties vietu, kas atstātu vislabāko iespaidu uz ārvalstu kolēģiem vai biznesa partneriem. Izvēlieties tādu vietu, kur viesiem no citām valstīm būs iespēja baudīt nevien gardi pagatavotu maltīti no sezonāliem Latvijas produktiem, bet vienlaicīgi arī būt tuvāk pie  dabas.

Ieteikumi veiksmīga korporatīvā pasākuma izveidošanai:

        1. jāprecizē pasākuma formāts;

        2. jāpiemeklē formātam atbilstošākā vieta;

  • jāņem vērā cilvēku skaits, budžets
  • paredzētās aktivitātes
  • vēlamā atmosfēra

        3. jāiepazīstina iesaistītās puses ar variantiem, jāpieņem lēmums un jāsāk plānošana.

Komandas saliedēšanās aktivitātes

Sarīkot korporatīvo pasākumu ir viens, bet otrs ir izdomāt aktivitātes, ar kurām izklaidēties. Lai kopīgie pasākumi būtu aizraujoši, izmēģini kādu no šīm spēlēm:

  • Jautājumu spēle. Izdomā konkrētu tēmu, kas saistās ar Jūsu uzņēmuma vēsturi. Labs veids kā pārbaudīt, cik zinoši ir uzņēmuma darbinieki. Sagatavo pārsteigumu dāvanas uzvarētājiem.
  • Stafetes. Ja Jūsu kopīgais pasākums ir sporta aktivitātes, labākais veids, kā pārbaudīt komandas izturību ir stafetes. Šis ir labs saliedēšanās veids!
  • Mēmais šovs. Šī spēle atspoguļos cilvēku radošumu. Palīdzēs atvērties kautrīgajiem un labi pavadīt laiku lustīgajiem.
  • Lielā puzle. Spēle pacietības novērtēšanai. Cilvēki sadalās komandās un katram ir dota viena puzle. Tā ir jāsaliek uz laiku. Uzvar komanda, kura to izdara visātrāk.

Baltvilla - korporatīvie pasākumi

Foto: Shutterstock.com

Korporatīvo pasākumu rīkošana Baltvillā

Izsmalcinātas telpas ar mājīgu atmosfēru un plašu zaļo zonu priežu silā, Baltezera krastā. Restorāna terasē ir iespēja baudīt maltīti ar neatkārtojamu skatu uz ezeru. Baltvilla ir patīkama vieta, kur papusdienot tuvāk dabai, 15 kilometru attālumā no Rīgas. Šeit var apvienot patīkamo ar lietderīgo jeb darbu ar atpūtu! Tā ir iespēja aizbraukt no pilsētas un atpūsties pie dabas! Teritorija ir plaša un var uzņemt vairāk kā 150 cilvēkus. Tā ir ērti pieejama un aprīkota ar bezmaksas stāvvietām. Arī šī vieta būs piemērota korporatīvo pasākumu veidošanā.

Kādus pasākumus iespējams rīkot Baltvillā?

  • Iekštelpās var rīkot konferences un prezentācijas. Ir iespēja izvēlēties vienu no trīs pieejamām zālēm, kuras ir aprīkotas ar visu nepieciešamo tehniku. Konferenču laikā, restorāna kolektīvs parūpēsies par gardām maltītēm un kafiju pārtraukumos. Telpas ir plašas un der arī lielākiem darba pasākumiem, piemēram, svinīgām ballēm. Iztēlojoties balles, kuru laikā ir iespēja iziet uz terases, malkojot gardu vīnu, ieelpot svaigo priežu sila smaržu, ir vienkārši maģiskas! Tā būtu balle, kuru grūti aizmirst;
  • Restorāna terase piedāvā iespēju baudīt gardas biznesa pusdienas pie dabas un atvilkt elpu no pilsētas drūzmas! Restorāna moto ir: Daba un ēdiens! Piemērots dabas cienītājiem, kas vēlas sarunas raisīt mierīgā atmosfērā, baudot svaigus vietējos produktus, ārpus Rīgas nepārtrauktā ritējuma.  Ēdienkarte tiek regulāri mainīta, lai pielāgotos produktu sezonalitātei, tāpat pavārs parūpējas par īpašajiem piedāvājumiem. Ziemas sezonā, restorāns piedāvā mājīgas iekštelpas.
  • Viesnīcas teritorijā ir iespējams rīkot sporta pasākumus, sacensības, grupu nodarbības un citus pasākumus, saskaņojot pasākumu norises formātu un laiku ar Baltvillas vadību. Vasarā ir iespēja nopeldēties ezerā vai izbraukt ar laivu. Neatkarīgi no pasākuma, apkārt pavērsīsies burvīgs skats uz ezeru! Tieši daba un sports sniedz spēkus jaunai darba nedēļai, tāpēc šī ir laba iespēja, lai motivētu kolēģus!
  • Telpu dekorēšanas iespējas ir ļoti plašas! Baltvilla piedāvā iekārtot telpas katram izvēlētajam tematiskajam pasākumam. Šādā veidā ietaupot Jūsu laiku bez lieka satraukuma!

Neatkarīgi no tā, vai tie ir kolēģi, sadarbības partneri vai vienkārši biroja komanda, smagais darbs ir jāatalgo ar lielisku atpūtu. Katrs no mums ir pelnījis justies labi gan darbā, gan ārpus tā, tāpēc uzņēmuma komandai ir jābūt saliedētai! Labākais veids kā to darīt ir sarīkot lustīgu korporatīvo pasākumu! Atpūsties, iepazīt vienam otru tuvāk, caur jautrām aktivitātēm un labi pavadītu laiku! Atpūta radošā vidē, ārpus lielpilsētas, ir tieši tas, kas nepieciešams! Apmeklējiet Baltvilla.lv mājaslapu, lai iepazītos ar piedāvātajām iespējām to īstenot!

*Foto 1 : Shutterstock.com

Leave a Comment