Lasi arī: Laimīgās krāsas, kas jums jāvalkā sakaņā ar jūsu Zodiaka zīmi
Sastāvdaļas
2 kg gurķu
100 g sāls
1 litrs ūdens
dilles
1 mārrutka lapa
1 ķiploka galviņa
4 melno piparu graudiņi
3 graudiņi smaržīgo piparu
2 lauru lapas
1 tējkarote sinepju pulvera
¼ čili pipara pāksts
2 ķiršu lapas
2 upeņu lapas
2 ozolu lapas
Pagatavošana.
1. Kārtīgi nomazgā gurķus, izmantojot birstīti, un iemērc tos uz pāris stundām aukstā ūdenī. Mērcēšana palīdzēs gurķus padarīt vēl kraukšķīgākus. Gurķu galiņus var apgriezt. Rūpīgi izmazgā burku, to sterilizēt nevajag. Noskalo dilles, mārrutku lapu, ķiršu, upeņu, ozola lapas ar vēsu ūdeni, notīra ķiploku.
2. Ieliek burkā pusi no lapām, čili piparu, ķiploku un piparus, un pārējās garšvielas. Cik vien iespējams blīvi virspusē tiem liek gurķus.
3. Uzsilda katliņā ūdeni, izšķīdina tajā sāli.
4. Ar iegūto sāļo šķidrumu aplej gurķus, pēc tam virspusē uzliek atlikušās lapas un burku aizvāko.
5. Lai pagatavotu sāļos gurķīšus, izmantojot auksto gatavošanas veidu, gurķus šajā sāļajā šķīdumā tur piecas dienas, pēc tam novārījumu nolej, neizmetot dilles.
6. Gurķiem nomazgā balto aplikumu un aplej ar aukstu tīru ūdeni, pieliek zaļumus. Pēc mēneša uzkoda ir gatava.
Lasi arī: 6 frāzes, kas izraisa nelaimes un neveiksmes
7. Ja vēlies maigāku garšu, gurķus sāļajā šķidrumā tur divas dienas. Pēc divām dienām šķidrumu nolej, izņem ķiploku un zaļumus, bet gurķus rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens.
8. Šķidrumu izkāš caur vairākām marles kārtām, uzkarsē un nosmeļ putas.
9. Tīrās un sterilizētās burkās liek nomazgātos gurķus, nedaudz svaigu diļļu un ķiploka, tad pārlej visu ar verdošu šķidrumu. Burkas aizvāko ar metāla vāciņiem.
10. Tad burkas apgriež otrādi un tādā stāvoklī atstāj uz diennakti.
11. Vēlāk burkas novieto vēsā vietā ilgstošai glabāšanai.
12. Šķidrumam jābūt duļķainam. Ja tur redzami balti nosēdumi, nedomā, ka gurķi ir sabojājušies. Tā ir pienskābe, dabisks konservants, tieši tam pateicoties, gurķus varēs ilgi uzglabāt. Balto aplikumu no gurķiem nevajag mazgāt, tos gan pirms lietošanas var noskalot. Labu apetīti!
Avots:
[…] Lasi arī: Kraukšķīgi mazsālītie gurķīši bez termiskās apstrādes […]