Lai uzlabotu savu svētku galdu, meklējiet tikai šo krēmveida kastaņu sēņu zupu. Tā ir veģetāra un bezglutēna zupa, kas patiks ikvienam.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 1/2 ēdamkarotes sviesta vai eļļas
1/2 dzeltenā sīpola – sagriezta kubiņos
1 liela ķiploka daiviņa – sasmalcināta
1 kg sēņu – sagrieztu 1/2 cm gabaliņos
5 sagatavotu kastaņu – sagrieztu uz ceturtdaļām
3-4 zariņi svaiga timiāna
6 tases dārzeņu buljona
3/4 tējkarotes sāls
1/8 tējkarotes malto piparu
1/4 tases bieza putukrējuma
Timiāna lapas dekorēšanai
1.pagatavošanas solis:
Lielā katlā uz vidēji augstas uguns izkausējiet sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievienojiet sīpolus un sautējiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi, apmēram 3 minūtes.
Pievienojiet ķiplokus, sēnes un kastaņus un sautējiet vēl 2 minūtes. Visi dārzeņi būs kļuvuši mīkstāki, un sēnes būs ievērojami sarukušas.
2.pagatavošanas solis:
Pievienojiet timiāna zariņus, buljonu, sāli un piparus, pēc tam zupu uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.
3.pagatavošanas solis:
Samaziniet karstumu līdz vidēji zemam, lai zupa vārītos, tikai ar nelieliem burbulīšiem, nesegta, apmēram 20 minūtes, līdz kastaņi ir nedaudz mīkstāki. Ar knaiblēm uzmanīgi izņem timiāna kātiņus un tos izmetiet, tie mums vairs nebūs nepieciešami.
4.pagatavošanas solis:
Izslēdziet plīti un ļaujiet zupai atdzist apmēram piecas minūtes. Šai receptei sajauksiet tikai pusi zupas.
Noņemiet pusi zupas ar kausu un uzmanīgi pārlejiet to blenderi. Ja, ievietojot zupu blenderī, tā joprojām ir ļoti karsta, noņemiet blendera vāka centrālo vāciņu un uzlieciet virs tā tīru trauku dvieli, lai blenderēšanas laikā varētu izlaist tvaiks.
Ja izmantojat mazjaudas blenderi, blenderējiet vidējā režīmā apmēram 15 sekundes, bet, ja izmantojat ātrgaitas blenderi, apmēram 5 sekundes, līdz zupa kļūst krēmīga.
Pusei zupas porcijas vajadzētu ietilpt standarta izmēra blenderī krietni zem “aizpildīt līdz” līnijai.
Lasi vēl: Sieviešu galvenās kļūdas matu kopšanā, ekspertu viedoklis un padomi
5.pagatavošanas solis:
Pievienojiet sablenderēto zupu ar pārējo zupu, kura atrodas uz plīts un samaisiet, pievienojiet arī krējumu. Zupai jābūt biezākai un ar vairāk dārzeņu nekā sēņu krēmzupai. Tā būs arī nedaudz tumšāka nekā krējuma zupa, jo krējuma daudzums ir minimāls. Kopējā krāsa būs brūnā tonī, kas līdzinās ļoti gaišai piena šokolādei.
6.pasniegšana:
Ielieciet zupu bļodiņās. Pēc garšas papildiniet ar sāli un pipariem, kā arī dažām timiāna lapiņām. Pasniedziet.