Izlietojiet visu cukini, lai tas nesabojātos un vienlaikus pagatavojiet gardu sviestu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 līdz 4 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
3 vidēji lieli cukini
3 ķiploka daiviņas – sasmalcinātas un nomizotas
3 līdz 6 zariņi svaiga timiāna
Sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari
Aptuveni 1 tējkarote svaigas citrona sulas
1.pagatavošanas solis:
Uzlieciet lielu pannu (vēlams 12 cm diametra čuguna pannu) uz liela degļa un pievienojiet 2 ēdamkarotes eļļas. Uzkarsējiet līdz vidējai temperatūrai.
2.pagatavošanas solis:
Ja jūsu cukini ir milzīgi un tiem ir dobi vai miltaini centri, nogrieziet pēc iespējas vairāk sānu un izmetiet centra serdes.
Sarīvējiet cukini, izmantojot rīvi vai virtuves kombainu. Ielieciet rīvētus cukini pannā.
3.pagatavošanas solis:
Pievienojiet ķiploku daiviņas un timiāna zariņus rīvētā cukini pannā. Visu bagātīgi apkaisiet ar sāli un samaisiet.
4.pagatavošanas solis:
Ik pa brīdim samaisiet cukini. Jūs nevēlaties, lai apakšdaļa apdegtu. Ja cukini pārāk apbrūnē, samaziniet karstumu. Ja cukini patiešām pielīp pie pannas dibena, pielejiet nedaudz ūdens.
Lai cukini sviestu pārvērstu līdz vēlamajam džema veidam, var paiet 20 līdz 45 minūtes. Sarīvētie cukini vairāk vai mazāk izkusīs. Gatavais cukini sviests būs blāvi zaļš, ar ievērojami samazinātu tilpumu un pietiekami blīvu konsistenci, lai to varētu uzziest.
Lasi vēl: Sieviešu galvenās kļūdas matu kopšanā, ekspertu viedoklis un padomi
5.pagatavošanas solis:
Ja jums liekas, ka cukini ir gatavs, tad noņemiet pannu no karstuma. Izņemiet timiāna kātiņus. Ja atrodat ķiploku daiviņas, sasmalciniet tās ar koka karoti; tām jābūt pietiekami mīkstām.
Pievienojiet kārtīgu glāzi svaigas olīveļļas. Tad pievienojiet daudz maltu piparu un nedaudz svaigas citrona sulas. Pagaršojiet un pēc vajadzības pievienojiet vairāk sāls.
6.pagatavošanas solis:
Kad cukini sviests ir atdzisis, pārlieciet to hermētiskā traukā un uzglabājiet ledusskapī līdz 1 nedēļai. To var arī sasaldēt uz laiku līdz 6 mēnešiem.