Krievija izsaka draudus šai valstij: ”Briesmas. Ko tas nozīmē latviešiem?”

Krievijas Ārlietu ministrija izsauca Lietuvas augstāko diplomātisko pārstāvi Maskavā, lai izteiktu protestu un pieprasītu nekavējoties atcelt “klaji naidīgo” lēmumu, bet Kremlis situāciju raksturoja kā “vairāk nekā nopietnu”.

“Situācija ir vairāk nekā nopietna,” žurnālistiem sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs. “Šis lēmums ir patiešām iepriekš nepieredzēts. Ar to tiek pārkāpts viss,” viņš paziņoja.

“Ja drīzumā kravu tranzīts starp Kaļiņingradas reģionu un pārējo Krievijas Federāciju caur Lietuvu netiks pilnībā atjaunots, Krievija patur sev tiesības rīkoties, lai aizsargātu savas nacionālās intereses,” norādīja Krievijas Ārlietu ministrija.

Dzelzceļa pasažieru satiksme ar Kaļiņingradas apgabalu tiek īstenota caur Lietuvas teritoriju bez izmaiņām, bet lidmašīnas lido virs Baltijas jūras, jo ES valstu gaisa telpa Krievijai ir slēgta, raksta nra.lv.

Lasi vēl: 85 gadu vecumā mūžībā devies izcilais teātra un kino aktieris: ”Viņam bija smagi”

Kaļiņingradu, kas agrāk bija Austrumprūsijas osta Kēnigsberga, 1945.gada aprīlī Sarkanā armija sagrāba no nacistiskās Vācijas kontroles un pēc Otrā pasaules kara pievienoja Padomju Savienībai. Tagad Krievijai piederošā teritorija Baltijas jūras piekrastē robežojas ar NATO dalībvalstīm Lietuvu un Poliju.

COMMENTS

Leave a Comment