Valdība sola kompensēt apkures sadārdzinājumu visām mājsaimniecībām Latvijā – bet ir viens liels BET

Valdība plāno jaunajā apkures sezonā daļēji segt apkures sadārdzinājumu visām mājsaimniecībām – ne tikai iedzīvotājiem ar centralizēto apkuri, bet arī tiem, kas savus mājokļus apkurina ar malku, granulām, gāzi, šķeldu un arī siltumsūkņiem.

Par to koalīcijas sēdē vienojušās pie varas esošās partijas, kas kopumā dažādiem atbalsta pasākumiem plāno novirzīt 342 miljonus eiro, liecina varas partiju pārstāvju teiktais pēc koalīcijas sēdes.

 

BET lielais BET ir tāds, ka pat ar visiem kompensēšanas mehānismiem neizdošoties nosegt visu sadārdzinājumu, tāpēc iedzīvotāji tiek mudināti jau laikus domāt par variantiem, kā sagatavoties siltum sezonai, un rēķināties ar rēķinu pieaugumu. 

 

Kās tas notiks

Saeimas deputāts Arvils Ašeradens (“Jaunā Vienotība”) norādīja, ka atbalsta pasākumi inflācijas kompensēšanai iedalāmi divās grupās.

Pirmajā paredzēts papildu atbalsts iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem, tostarp plānota ātrāka pensiju indeksācija, mājokļa pabalsta palielināšana. Tam plānoti papildu 20 miljoni eiro, bet 26 miljoni paredzēti pensiju ātrākai indeksācijai, piebilda labklājības ministrs Gatis Eglītis (“Konservatīvie”).

Lasi arī: Krievija izsaka draudus šai valstij: ”Briesmas. Ko tas nozīmē latviešiem?”

Savukārt apkures sadārdzinājumu plānots daļēji kompensēt visiem Latvijas iedzīvotājiem, proti, šis atbalsts nebūs mērķēts uz kādu konkrētu iedzīvotāju grupu.

Vislielāko atbalsta summu – 150 miljonus eiro – plānots novirzīt centrālapkures sadārdzinājuma kompensēšanai, 35 miljoni eiro savukārt iecerēti pieaugošās gāzes apkures maksas daļējai kompensēšanai. Atbalsts apkures sadārdzinājuma daļējai kompensēšanai plānots arī mājsaimniecībām, kas savus mājokļus apkurina ar malku, granulām, šķeldu vai arī mājokļa apsildīšanā izmanto siltumsūkņus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos VIDEO sižetu par šo tēmu 

COMMENTS

Leave a Comment