85 gadu vecumā mūžībā devies izcilais teātra un kino aktieris: ”Viņam bija smagi”

86 gadu vecumā Mir*s lietuviešu aktieris Regimantas Adomaitis. Bēdīgo vēsti apstiprināja Lietuvas Nacionālais drāmas teātris Delfos.

Bērnībā dzīvoja Pasvales rajona Šimoņu ciemā, apmeklēja Migoņu pamatskolu. Vēlāk kopā ar vecākiem pārcēlies uz Pasvali. 1959. gadā absolvējis Pasvales vidusskolu ar sudraba medaļu. beidzis Viļņas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti 1959.–1962. studējis Viļņas konservatorijā (tagad Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmija), aktiermeistarības nodaļā.

Lasi vēl: Liela traģēdija: divi aktieri gājušo bojā seriāla filmēšanas laikā; Ir grūti aprakstīt emocijas

«Mēs zaudējām cilvēku, kuram aplaudēja vairākas teātra cienītāju paaudzes, kuru ar apbrīnu vēroja kino skatītāji, skatuves talants, ar kuru strādāja kolēģi, nešaubos, bija gods ar viņu strādāt. Regimanta Adomaiša izcilās un sarežģītākās lomas bez papildu vārdiem apliecina viņa īpašo profesionalitāti un zīmi Lietuvas kino un teātra vēsturē. Es no sirds jūtu līdzi tuviniekiem, kolēģiem un visai Lietuvas kultūras sabiedrībai pēc spilgtas personības zaudēšanas,” saka premjerministre Ingrīda Šimonytė.

Regimantas Adomaitis
Regimantas Adomaitis

«Esam zaudējuši savai profesijai un aicinājumam veltītu kultūras bruņinieku – teātra un kino aktieri, kurš ar savu unikālo talantu priecējis mūs daudzus gadu desmitus. Ar Regimanta Adomaiša iemiesotajiem tēliem un aktiera personības izstaroto gaismu viņi ir izauguši vairākās paaudzēs, un šīs leģendārās lomas uz visiem laikiem paliks mūsu teātra, kino un visas kultūras zelta fondā. Izsaku visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem, kultūras sabiedrībai un visiem Regimanta Adomaiša talanta cienītājiem,” saka kultūras ministrs Simonas Kairys.

COMMENTS

Leave a Comment