Tas, kurš nezina par šiem 11 viltīgiem paņēmieniem, ziemā par apkuri maksā daudz vairāk

Kā ieekonomēt uz apkuri?

1. Daļa siltuma, kuru mums dod radiatori, pazūd caur sienu, pie kuras tie piestiprināti. Pielīmējiet pie šīs sienas folija gabalu, kas ir mazliet lielāks par pašu radiatoru. Šis paņēmiens palielinās istabas temperatūru par 2 – 3 grādiem.

как сохранить тепло в доме

2. Ja gadījumā jums nav iespēja nomainīt vecos koka logus, pacentieties tos pēc iespējas vairāk hermetizēt. Starp logiem ievietojiet porolonu, segu vai jebko, kas aizkavēs aukstuma ienākšanu istabā, bet pašas loga rūtis (vietā, kur stikls saiet kopā ar koku) apstrādājiet ar silikonu.

как сохранить тепло в доме

3. Arī jaunie logi nav pasargāti no tā, ka istabā ieplūst aukstums. Pārbaudiet, vai esat pareizi sagatavojuši savus logu ziemai un noregulējuši tos ziemas režīmam (logu montētājs noteikti no sākuma ir uzstādījis vasaras režīmu). Noskaidrojiet, kā tieši izskatās ziemas režīms jūsu loga rūtīm, un vienmēr sekojiet līdzi tam, lai loga gumijas būtu ciešas. Šādā veidā iespējams palielināt istabas temperatūru par 1 – 2 grādiem.

как сохранить тепло в доме

4. Šāds kaķēns neļaus aukstumam ienākt istabā.

как сохранить тепло в доме

5. Ja kaut ko esat gatavojuši cepeškrāsnī, pēc tam atstājiet vaļā tā durtiņas, lai telpā kļūtu nedaudz siltāk.

как сохранить тепло в доме

Lasi vēl: Pieci noderīgi padomi ķermeņa kopšanai ziemā. Īpaši svarīgi #2!

6. Ja gadījumā istabā ir pavisam auksts, mēs jums parādām, kā uzmeistarot dabai draudzīgu un ļoti ekonomisku istabas sildītāju. Tas netērē elektrību, patīkami un arī pietiekami silda, lai istabā kļūtu manāmi siltāks.

как сохранить тепло в доме

7. Spožās un saulainās dienās turiet vaļā aizkarus, jo tādā veidā iespējams nedaudz sasildīt istabu. Gluži pretēji ir tad, ja ārā ir tumšs – tad noteikti aiztaisiet aizkarus, jo tumšā laikā istaba var palikt pat vēl vēsāka.

как сохранить тепло в доме

8. Ziemas laikā no radiatoriem atbīdiet jebkādas lielas mēbeles, lai tās nesamazina siltuma daudzumu istabā. Starp citu, skapi ieteicams likt gala sienas daļā, jo tādā veidā samazinās istabā ieplūstošais aukstums.

как сохранить тепло в доме

9. Apjomīgi un pūkaini paklāji palielina istabas temperatūru aptuveni par vienu grādu.

как сохранить тепло в доме

10. Ja bijāt vannā vai dušā, atstājiet vaļā vannas istabas durvis, lai istabā ieplūst siltums.

как сохранить тепло в доме

11. Tiem iedzīvotājiem, kuri mitinās ēkas pēdējos stāvos, ieteicams daļēji aiztaisīt ciet ventilācijas šahtas. Šādā veidā iespējams ieekonomēt 0,5 – 1 grādu no istabas siltuma.

как сохранить тепло в доме

Galu galā – īsts siltums atrodams tajās mājās, kur valda labsirdība un mīlestība, kur cilvēki vienmēr gatavi cits citu sasildīt ar labu vārdu. Lai jūsu mājās vienmēr ir gaišs un silts!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment