Kurus augus nepieciešams apgriezt līdz maija beigām

Maijs nav īstais laiks, kad aizmirst par dārzkopību un puķu dobēm. Galu galā ir augi, kas jāapgriež, lai nākamajā sezonā tie pārsteigtu jūs ar krāšņu ziedēšanu.

Kādi augi ir jāgriež maijā

Līdz pavasara beigām neaizmirstiet veltīt laiku diviem augiem. Dārzkopības eksperts Montijs Dons norāda, ka tas ir obligāti jādara, ja vēlaties nākamajā gadā redzēt daudz ziedu.

Pirmais apgriežamais augs ir tulpe. Šobrīd to ziedi jau ir nokaltuši, bet daudzi cilvēki tās vienkārši atstāj puķu dobē. Lai gan patiesībā arī tulpes ir jāapgriež, un turklāt ir jāievēro daži noteikumi.

Nepārlauziet vai nenoplēsiet nokaltušos tulpju ziedus un galotnes. Tās ir uzmanīgi jānogriež ar dārza šķērēm. Turklāt nenogrieziet stublājus un lapas, tas tikai kaitēs augam.

Vēl viens augs, par kuru jums jārūpējas, ir mežvītenis jeb klematis. Parasti ziedi uz tā parādās vasarā, bet ir arī agrīnas sugas, mēs runājam par tām.

Lasi vēl: Zirnekļi, izkrituši zobi, skriešana: lūk, ko patiesībā nozīmē visbiežāk sastopamie sapņi

Kad klematis ir ziedēšanas pilnbriedā, nogrieziet visus ziedus. Tas jādara, lai nākamajā gadā augs dāvātu vēl krāšņākas ziedlapiņas.

“Ziedi veidojas uz visiem jaunajiem dzinumiem, kas veidojas no šī perioda līdz pat vasaras beigām, tāpēc, nogriežot tos daudz vēlāk, jūs noņemsiet potenciālos ziedus, kas uzziedēs nākamajā pavasarī,” saka eksperts.

 

 

Leave a Comment