Labākais, ko uzdāvināt sev uz Ziemassvētkiem

1. Atpūta
Tu vari izdarīt daudz ko,bet ne visu. Īpaši nogurdinošs ir tieši Ziemassvētku laiks, kad visos veikalos cilvēku ir pārpārēm, iepirkumu saiņi gluži kā hanteles noslogo ikvienu no pirkstiņiem ,kas cenšas sagrābt aiz maliņas vēl pēdējo maisiņu. Protams, visu sliktāku padara ciemiņi, it īpaši tie, kuriem ir jāizdabā. Mēs visi zinām kādu tanti vai draudzeni,kura ievēro vissīkākos puteklīšus uz televizora ekrāna maliņas vai nenomazgāto krūzi izlietnes apakšā,un ir taču nepiedodami,ja Ziemassvētkos neesi iegādājusies un izrotājusi eglīti. Stop! Viena no labākajām dāvanām,ko vari pasniegt sev ir atpūta. Neraizēties par darāmajiem darbiem kaut vienu dienu, beidzot izbaudīt vakaru ar vīna glāzi rokā un mīļāko seriālu uz tv ekrāna vai arī ar dažiem mīļotajiem cilvēkiem pie sāniem spēlējot ‘’Alias’’ un ēdot mandarīnus.

2. Satikšanās ar paziņu
Ziemassvētki ir piedošanas laiks, katram no mums ir kāds cilvēks, bez kura agrāk savu dzīvi nevarējām iedomāties,bet ar kuru vairs nesarunājamies. Vairums draugu ir mūsu dzīvē kādā noteiktā periodā ,pēc kura beigām vai nu draudzība izveidojas stiprāka un turpina būt, vai arī lēnām atkāpjas un atver durvis jauniem cilvēkiem. Šī atkāpšanās notiek dažādu iemeslu rezultātā, bieži pamatā ir aizvainojums, dusmas vai vienkārši došanās katram pa savu ceļu. Mazliet nostaļģiska, bet viennozīmīgi jauka dāvana sev uz svētkiem ir satikšanās ar cilvēku,kas agrāk bija viens no svarīgākajiem. Varbūt šī tikšanās neaizsāks atkārtotu kontaktu, toties tā gremdēs lieliskās atmiņās un dos sava veida sirdsmieru.

3. Labsirdība
Mēs visi zinām, cik lieliski ir saņemt dāvanas. Tomēr sajūtas prieks ir īslaicīgs. Mūsu dzīve ir bagātāka, kad mēs dalāmies, un lielais iekšējais prieks nāk no palīdzības citiem .Patiesi, no sirds dodot, var piepildīt dzīvi ar prieku un barot savu dvēseli no apkartējo smaida. Došana un izpalīdzēšana sniedz patiesu atlīdzību, kas ir daudz vērtīgāka nekā kārotā dāvana. Kā Gandijs sacīja: “Lai atrastu sevi, zaudē sevi citu cilvēku labā.” Dažādas labsirdības izpausmes aizved Jūs no sevis un ļauj izvērsties ārpus zemes ierobežojumiem. Patiesais prieks slēpjas došanā , bez cerības saņemt kaut ko pretī.

4. Pateicība
Esiet pateicīgi par visu: mazajiem mirkļiem, lielajiem notikumiem un pat iespējām, kas neizdevās.Tas nāk par labu Vese***ai, un tas dod vajadzīgo perspektīvu, kad dzīve sadod pa pakaļu. Paskatieties apkārt, vai ir vēl labāka dāvana par cilvēkiem Jums līdzās, par mīļāko dziesmu,kas skan uz riņķi ,kad esat bēdīgi un mierina Jūs, vai ir kas labāks par mīļa cilvēka apskāvienu un smaidu? Dažbrīd mēs aizmirstam ,cik palaimējies mums ir. Labākais,ko uzdāvināt sev uz Ziemassvētkiem ir pateicība, ar savu vērtību apzināšanos vai vienkārši ‘’paldies’’, rodas patiesa laime ,kuru nevar aizstāt ar firmas jaciņu vai jaunāko smaržu komplektu.

Leave a Comment