Labdarības fonds “Sofi” atklāj pirmo Latvijas mēroga dzīvnieku-senioru adpocijas programmu

Šo sestdien, 15.oktobrī, dzīvnieku patversmē “Ulubele” tiks atklāta pirmā Latvijas mēroga dzīvnieku-senioru adopcijas programma.

Labdarības fonda “Sofi” jaunatklātā “Senioru adopcijas programma” sadarbojas ar dzīvnieku patversmēm un veterinārajām kl**ikām dažādos Latvijas reģionos. Programmas ietvaros tiks veicināta dzīvnieku-senioru adopcija, sniedzot finansiālu atbalstu medicīnas izdevumu segšanā cilvēkiem, kuri no Latvijas dzīvnieku patversmēm adoptējuši dzīvnieku-senioru.

Patlaban Latvijas dzīvnieku patversmēs vidēji cetrurtā daļa jeb 25% tur mītošo dzīvnieku ir seniori jeb dzīvnieki, kas vecāki par astoņiem gadiem. Turklāt, pieaugot dzīvnieka vecumam, palielinās risks, ka šis dzīvnieks patversmē paliks līdz mūža galam. Lai novērstu scenāriju, ka suņi un kaķi savu noslēdzošo dzīves daļu pavada dzīvnieku patversmē, labdarības fonds “Sofi” ir nācis klajā ar Latvijas mēroga “Senioru adopcijas programmu”, kas veicinās dzīvnieku-senioru adopciju.

“Mūsu novērojums ir, ka cilvēki baidās adoptēt tieši gados vecākus dzīvniekus, jo, dzīvniekam paliekot vecākam, mēdz parādīties Vese***as problēmas, kurām jaunais saimnieks var nebūt gatavs finansiāli. Tieši tādēļ nācām klajā ar “Senioru adopcijas programmu”, jo gribam, lai bailes par medicīnas izdevumiem neattur adoptēt dzīvniekus-seniorus, jo tā var būt šo dzīvnieku pēdējā iespēja uz laimīgu dzīvi,” stāsta Toms Jurjevs, labdarības fonda “Sofi” idejas autors.

Programmas ietvaros paredzēts sniegt finansiālu atbalstu par dzīvnieka-seniora veterinārmedicīniskajiem izdevumiem līdz 250 eiro apmērā ik gadu. Atbalsts tiks sniegts tiem saimniekiem, kas adoptējuši dzīvnieku, kas vecāks par astoņiem gadiem “Senioru adopcijas programmas” darbības laikā kādā no programmas sadraudzības organizācijām. Sākotnēji programma darbosies dzīvnieku patversmē “Ulubele”, Slokas dzīvnieku patversmē, biedrībās “Astes un ūsas” un “Ķepu-ķepā”, taču programmā ietilpstošo organizāciju skaits pakāpeniski tiks palielināts.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka labdarības fonds “Sofi” ir izveidojis šādu programmu un ka mēs esam vieni no pirmajiem tās dalībniekiem. Programma palīdzēs jaunajiem potenciālajiem saimniekiem nepaiet garām mūsu opīšiem un omītēm tikai tā iemesla dēļ, ka vecuma dēļ tiem ir radušās kādas Vese***as problēmas, kuras var prasīt finansiālus izdevumus. Turklāt tieši opīši un omītes lielai daļai cilvēku ir vispiemērotākie dzīvnieki, jo tie ir mierīgāki, pacietīgāki, ar prognozējamu temperamentu un visu mūžu būs pateicīgi par doto iespēju uz jaunām mājām,” tā Ilze Džonsone, dzīvnieku patversmes “Ulubele” vadītāja.

Programma “Senioru adopcijas programma” sāk darboties ar 2022.gada 15.oktobri. Vairāk informācijas par programmu ir iespējams atrast www.sofifonds.lv/senioruprogramma

Par labdarības fondu “Sofi”

Labdarības fonds “Sofi” ir izveidots 2020.gadā, lai sniegtu praktisku pienesumu dzīvnieku labklājības uzlabošanai Latvijā. “Sofi” darbības pamatuzdevumi – veicināt mājdzīvnieku aizsardzību un labturību, īstenot projektus ar ilgtermiņa pienesumu dzīvnieku labbūtības uzlabošanai, kā arī atbalstīt dzīvnieku patversmes un biedrības. Labdarības fonds “Sofi” īsteno projektus, kas rada pievienoto vērtību sabiedrībai kopumā, kā arī kopš Krievijas izraisītā kara Ukrainā sākuma sniedz praktisku palīdzību karā cietušajiem Ukrainas dzīvniekiem.

Leave a Comment