Lai cīnītos ar grupveida Iz**rošanu epidēmiju Indijā, varas iestādes iesaka rietumu tūristēm lūk ko

Šie padomi, kā arī citi pasākumi saistībā ar drošību tika ieviesti, lai mazinātu straujo tūristu skaita kritumu. Tas sekoja pēc 2012. gadā notikušā grupveida Iz**rošanas gadījuma, kurā cieta kāda medicīnas studente. Tāpat ir notikuši arī daudzi citi uzbrukumi ārvalstu tūristēm.

Indijas Ārlietu ministrija iesaka sievietēm, kas ieceļo Indijā, respektēt vietējos ģērbšanās paradumus un tradīcijas, kā arī jebkurā diennakts laikā vienām nedoties uz izolētām vietām, tajā skaitā arī uz pludmalēm.

Pēc ministra izteikumiem britu žurnālisti no Mail Today devās uz Deli un apjautāja ārvalstu tūristes.

Eleonora no Itālijas atzina, ka viņai, dodoties uz Indiju, nepatīk vilkt īsas kleitas, jo tas rada diskomfortu. Viņa pastāstīja, ka šāds apģērbs pievērš nevēlamu uzmanību, kā arī viņa tajā nejūtas droši.

Džīna no Malaizijas uzskata, ka apģērba izvēle ir katra paša ziņā, un viņa jūtas ērti īsā apģērbā. Tomēr Indijā viņa nevar valkāt šādas drēbes, it īpaši, kad kaut kur dodas vienatnē. Īsu apģērbu viņa izvēlas tikai tad, kad ir draugu kompānijā, jo tad var justies droši.

Pēc saviem izteikumiem ministrs skaidroja, ka minētais aizliegums attiecas tikai uz reliģiskām vietām, un viņš bija noraizējies par tūristu drošību: “Man pašam ir divas meitas. Es nekad neteiktu sievietei, kas viņai ir vai nav jāvelk. Mūsu kultūrā viesis ir gluži vai dieva vietā, un šāds aizliegums nav pieņemams, taču nekad nenāk par ļaunu būt piesardzīgiem. Arī citās valstīs laiku pa laikam tiek izdoti uzziņas materiāli ar padomiem. Es nevienam neesmu prasījis mainīt ģērbšanās paradumus.”

Leave a Comment