Laikraksts izsaka teoriju: latvieši varēti būt imūnāki pret koronavīrusu

Zinātnieki secināja, ka mutācijas biežums samazinās virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem ar lielāko skaitu Ziemeļeiropā un mazāko Āfrikā un Āzijā. Norvēģijā šādu cilvēku bijis visvairāk – 16,4%, tad seko Igaunija ar 15,6% un Latvija ar 15,1%.

Nākamā ir Somija ar 12,9%, līdzīga situācija ir Īrijā, Lietuvā, Moldovā. Apvienotajā Karalistē 11,8%, Vācijā 11,1%, Krievijā – 10,9%. Bet Itālijā – tikai 6,3%, Spānijā nedaudz labāk – 8,1%. Taču Ķīnā, Indijā, Japānā, dažās Āfrikas valstīs dubultā mutācija bija tikai 0– 5% cilvēku.

Par ASV, Austrāliju un daudzām citām Āfrikas valstīm datu nav.

Tas, ka Latvija ir vadošajā trijniekā, nebūt nenozīmē, ka visi latvieši ir imūni pret HIV infekciju
un par prezervatīviem, vienreizlietojamām šļircēm un citiem personīgās aizsardzības līdzekļiem var aizmirst.

Pētījums liecina, ka imūni pret HIV-1 varētu būt tikai 15,1% Latvijas cilvēku, un ir jau arī otrs paveids – HIV-2. Tāpat tas nenozīmē, ka ir paaugstināta imunitāte pret citām kaitēm.

Lasi arī: Līna Mūze, atgriezusies no Igaunijas, saka: Latvieši vēl nesaprot, kas īsti notiek

 

“Co**d-19” līdzība HIV

Ķīnas un ASV zinātnieki pieļauj, ka jaunais koronavīruss uzbrūk tieši tam pašam proteīnam organismā, kam uzbrūk HIV un Ebola, kas abi nepieder pie koronavīrusiem.

Par to vēstīts ķīniešu pētījumu vietnē “Chinaxiv.org”. Lai arī dokuments vēl neesot recenzēts, pētījumā iesaistītie zinātnieki ir no Ķīnā respektablās Nankai universitātes Tjandžinā, vēsta “salon.com”.

 

 Lūk links uz pilno Latvijas avīzes rakstu

COMMENTS

Leave a Comment