Laime mīl klusumu, jeb kāpēc dažkārt ir labāk paklusēt

Vai esat pamanījis, ka, runājot par savām uzvarām un sasniegumiem, jūs nonācāt nepatikšanās un viss gāja lejup, veiksme novērsās no jums? Tātad ko darīt? Vai ir īpaši gadījumi, kad jums vajadzētu “turēt muti ciet”?

Saka, ka jo mazāk citi zina par jūsu personīgo dzīvi, jo labāk tā attīstās. Ir tādi teicieni: laime mīl klusumu, un tas, ar ko jūs lepojaties,  bez tā varat palikt. Tā ir patiesība?

Rakstā teiktais balstās uz zināšanām par cilvēka psihi un zemapziņu, mūsu senču gudrību un dažādām pasaules kultūrām, kā arī uz personīgo pieredzi.

1. Vai vēlaties dzīvot uz augsta viļņa? Atsakieties no nosodīšanas.

Ja esat pieredzējis drausmīgu situāciju, jums to nevajadzētu detaļās stāstīt citiem. Kaimiņiene visu nakti dzenājās pakaļ vīram pa kāpnēm, pieķēra viņu nodevībā? Cilvēks uz ielas meta akmeni klaiņojošam sunim? Mikroautobusā redzēji konfliktu? Nenodiet citu cilvēku piedzīvoto un vārdus no mutes mutē. Runājot par citu cilvēku trūkumiem un problēmām, jūs tos uzņematies pats.

Lasi arī: Kuru zodiaka zīmju pārstāvji ir labākie tēti: “Ekstrasensu cīņu” uzvarētāja Mehdi versija

 

2. Nevajag uzspiest nevienam savu dzīvesveidu.

Ja esat veģetārietis, jums par to nevajadzētu ziņot katrā stūrī un pārmest cilvēkiem gaļas ēšanu. Ja esat  dziednieks, jums nevajadzētu visiem uzspiest savu filozofiju un mudināt viņus dzīvot beznosacījuma mīlestībā.

Ja jūs esat patiesi dziļi apgaismots un informēts, tad jūs noteikti dedzīgi un par katru cenu neaizstāvēsiet savu pārliecību sociālajos tīklos, forumu komentāros un reālajā dzīvē.

 

3. Labdarība ir svarīga dzīves sastāvdaļa un žēlsirdības un mīlestības zīme pret visu, kas pastāv.

Bet tikai tik ilgi, kamēr jūs par to klusējat. Ja jūs pastāvīgi to skatāt sociālajos tīklos un stāstāt draugiem par naudas pārskaitījumiem uz labdarības fondiem, tad tas jau ir narcisms un savtīgums. Bet žēlsirdība un savtīgums, mīlestība pret visu, kas eksistē, un sevis apbrīnošana nav savienojami. Tāpēc es iesaku paturēt savus soļus labdarības jomā pie sevis!

 

4. Tāpat nedalieties savos dzīves plānos.

Sapņojot un izliekot mērķi, jūs izveidojat domas formu, piešķirot tai enerģiju. Kad jūs stāstāt visiem par to, jūs saplēsat šo enerģiju gabalos. Un domas forma zaudē spēku, tiek iznīcināta.

Plāni izdodās, mērķi tiek sasniegti, sapņi piepildās, kamēr vien tie ir slepeni. Varat par tiem stāstīt tikai tiem, no kuriem vajadzīga palīdzība to sasniegšanai.

 

5. Nesakiet, cik nopelnāt, un nelielies ar to

Nauda jāpieņem mierīgi un pateicīgi. Kad jūs lielaties ar prēmiju, kuru saņēmāt darbā un vēl pie sevis domājat: “Oho, kā paveicās!”, tas nozīmē, ka jūs neesat gatavs to pieņemt. Un, ja jūs neesat gatavs, tad jūs arī vairāk nesaņemsit …

Sāk darboties likums – ar ko jūs lieliaties, bez tā paliksit!  Tā ir naudas domāšanas būtība. Bagātie cilvēki “nekliedz” par pilnīgi jaunu Ferrari vai tikko nopirktu villa 12 miljonu dolāru vērtībā. Viņi to uzskata par pašsaprotamu.

 

6. Ja esat paveicis ko varonīgu/labu, paturiet to pie sevis.

Vai jūs palīdzējāt vecajai sievietei šķērsot ceļu? Viņi izglābāt pamestu kaķēnu no aukstuma un atradāt tam jaunus īpašniekus? Nodzēsāt uguni un izvedāt mazus bērnus no dūmakainajām istabām? Gadu no gada par to nevajadzētu runāt, pakarinot uz krūtīm neredzamu medaļu par drosmi. Jūs to izdarījāt aiz drosmes, žēlsirdības, bet, stāstot visiem par to, jūs aizstājat tikumus ar lepnumu un narcismu.

Lasi arī: Dzēra bez uzkodām: publiski kļuvis pieejams video no Laimas Vaikules un Allas Pugačovas uzdzīves

 

7. Atstājiet to, kas notiek ģimenē, mājas sienās.

Nerunā par tuvinieku nepieklājīgiem pārkāpumiem: vecākiem, dzīvesbiedru, bērniem, mazbērniem. “Sabiedrībā mazgājot netīro veļu”, jūs daudz enerģijas piešķirat negatīvajam, tādējādi stiprinot to. Tāpat nerunājiet par milzīgo mīlestību jūsu ģimenē, par skaistiem un veselīgiem bērniem, par palīdzēšanu un mīlošiem vecākiem. Jo tas atkal runā par nevēlēšanos to pieņemt. Laime mīl klusumu.

Konfūcijs sacīja: “Klusums ir lielisks draugs, kurš nekad nemainīsies”

Ko jūs domājat par klusēšanu? Vai jums kādreiz ir bijusi situācija, kad jūs rūgti nožēlojāt to, ko pateicāt?

Leave a Comment