Atcerieties 8 gadus veco zēnu, kurš pats apkopa slimu māti? Šodien viņam jau ir 23 gadi

Īsts vīrietis!

Pirms pāris gadiem mazā zēna no Dobrjankas – Vlada – stāsts aplidoja Krievijas un citu valstu medijus. Cilvēki no visas pasaules sajūsminājās: skolnieks patstāvīgi ved saimniecību lauku mājā, un līdzās tam spēj apkopt savu daļēji paralizēto māti.

Tomēr visvairāk visus pārsteidza tas fakts, ka Vlads par ģimenes galvu kļuva jau 8 gadu vecumā!

 

Kudrjašovu traģēdija

Kā tas nereti gadās Dieva aizmirstos nostūros, Vlada tēvs dažus gadus pēc dēla dzimšanas pievērsās pudelei. Zēna māte Tatjana Kudrjašova necentās paciest vīra iedzeršanas un no viņa aizgāja. Tam sekojoši sieviete kopā ar mazu bērnu apmetās vecā koka barakā – citur viņiem nebija kur palikt.

Viņu mazās ģimenes dzīvi nevarēja nosaukt par labu, tomēr viņi bija viens otram un viņiem ar to pietika. Bet, kad Vladam palika 8 gadi, viņu mājā notika nelaime – sievieti piemeklēja insults, pēc ka viņa palika daļēji paralizēta.

 

Stūrgalvīgais bērns

Uz to brīdi Vlada tēvs vairs nebija dzīvs – viņš gāja bojā ugunsgrēkā. Līdz ar to 8 gadus vecais zēns tika atstāts viens ar savām problēmām. Viss, kas zēnu sagaidīja, bija neapskaužama bērnība bērnunamā. Bet spītīgais un spēcīgais bērns nevēlējās pakļauties liktenim un atstāt māti nelaimē. Viņš, gluži kā īsts vīrietis, sāka darīt visu, lai viņa tiktu atpakaļ uz kājām.

Lasi arī: Kuru zodiaka zīmju pārstāvji ir labākie tēti: “Ekstrasensu cīņu” uzvarētāja Mehdi versija

Lielu lomu šajā gadījumā spēlēja ģimenes kaimiņiene – sieviete noformēja aizbildnību pār Vladu un visus jautājumus nokārtoja ar vietējām aizbildnības iestādēm. Tomēr ar visu pārējo zēnam bija jātiek galā pašam…

 

Viens pret pasauli

Plašsaziņas līdzekļos informācija par Vladu sāka parādīties, kad viņš bija jau 16 gadus vecs. Puiša stāsts neatstāja vienaldzīgu pat pieredzējušas amatpersonas. Grūti pat iedomāties, ka visus šos gadus zēns pats gatavoja, tīrīja, sildīja plīti, kā arī baroja, mazgāja un pārģērba savu slimo māti.

 

Paralīze

Pat tad, kad Tatjanai kļuva pavisam slikti un viņa pārtrauca pat runāt, zēns nepadevās. Katru vakaru, apkrāvies ar grāmatām, viņš apsēdās viņai blakus un mācīja viņai lasīt un izrunāt skaņas no jauna.

Diemžēl Tatjanas gadījumā nevarēja būt ne runas par pilnvērtīgu ārstēšanu, jo tā maksā daudz naudas, kuras ģimenei vienkārši nebija. Tomēr Vlads darīja visu iespējamo, lai Tatjanai nekļūtu sliktāk. Vēlāk viņa pūles tika atalgotas – puiša māte atkal sāka runāt, kaut arī sliktāk nekā agrāk.

 

Sportists

Pats pārsteidzošākais ir tas, ka ar visu šo Vlads neuzlika krustu arī pats savai dzīvei. Puisis gūst nopietnus panākumus svaru bumbu celšanā. Puiša Ttreneris neskopojas ar pozitīvām atsauksmēm! Pēc vīrieša teiktā, Vladss bija viens no labākajiem viņa skolēniem.

 

Jaunais pāris

Vladam viss izdevās arī personīgajā sfērā. Puisis skolā satikās ar Nastju. Atpalikušais students un skaistule-teicamniece iemīlēja viens otru no pirmā acu uzmetiena un ātri kļuva par pāri.

Lasi arī: Dzēra bez uzkodām: publiski kļuvis pieejams video no Laimas Vaikules un Allas Pugačovas uzdzīves

Tā Vlads pārstāja būt viens ar savu nelaimi, jo drīz viņa mīļotā kopā ar savu māti sāka viņam palīdzēt slimās Tatjanas aprūpē.

Šodien jauneklim jau ir 23 gadi, viņš izmācījās par metinātāju, lai strādātu dzimtajā pilsētā un varētu būt kopā ar māti.

Ģimene no barakas pārcēlās uz ierēdņu uzdāvināto dzīvokli, un daudzi labvēļi pat tagad turpina finansiāli atbalstīt Kudrjašovus.

Vlads turpina nenogurstoši strādāt, lai sasniegtu sev un savai ģimenei gaišu nākotni. Labais, drosmīgais un strādīgais puisis ir pārliecināts, ka ar māti viss būs kārtībā. Un viņa stāsts uz visiem laikiem paliks cilvēku sirdīs, vienlaikus šausminošs un sajūsminošs.

 

COMMENTS

Leave a Comment