Laižam brīvdienās! 10 idejas mazām, romantiskām vasaras brīvdienām

Atpūta ir pati labākā dāvana, ko pasniegt sev un saviem mīļajiem. Īpaši vasarā, kad bezrūpīgu nakšņošanu ārpus mājas var lieliski apvienot ar jaunu vietu apskati un atpūtu dabā. Nacionālais dāvanu eksperts, uzņēmums „Lieliska dāvana”, iesaka 10 idejas nelielām, romantiskām vasaras brīvdienām tepat Latvijā un kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, kas ļaus uzlādēt baterijas un atslēgties no ikdienas.

Igaunijas dziedošās smiltis, lielākais akvaparks un Tallinas romantika

Ceļojot uz Igauniju, šovasar beidzot ir vērts apskatīt Laulasmaa – elegantu kūrortu Baltijas jūras krastā tikai 30 minūšu attālumā no Tallinas centra, kas slavens ar unikālo „dziedošo smilšu” pludmali. Apkārtne ar skaisto dabu ir ideāli piemērota skriešanai, riteņbraukšanai, nūjošanai, peldēšanai un saules peldēm. Nakšņošanai vērts izvēlēties moderni atjaunoto „Laulasmaa SPA”, kur pagājušā gadsimta 50. gados atradās populāra elites sanatorija. Noteikti vērts aplūkot arī netālo romantisko Keilas ūdenskritumu, kur uzņemti skati pazīstamajai latviešu filmai „Vella kalpi”.

Ja ceļojat kopā ar bērniem, ideāla brīvdienu vieta Igaunijā ir gleznainā Viimsi pussala 10 km attālumā no Tallinas. Viimsi magnēts ir modernā viesnīca „Viimsi Tervis SPA“, kuras SPA centrs – lielākais Igaunijā, vilina ar 15 saunām, džakuzi un peldbaseiniem. Savukārt bērni būs sajūsmā par viesnīcā esošo bērnu atrakciju parku, kur atrodama rāpšanās zona ar augstiem slidkalniņiem un batutu namu, rallija simulatori, omulīga rotaļu zona mazajiem un daudz kas cits. Bet saldajā ēdienā – Igaunijas lielākais akvaparks „Atlantis H20 Aquapark”. Kad ūdensprieki nogurdinājuši, vērts aplūkot netālo Viimsi Brīvdabas muzeju, kur uzzināsiet daudz jauna par igauņu dzīvi senatnē.

Uz Tallinu vērts doties ikvienā gadalaikā, bet īpaši skaista tā ir vasarā, kad tik patīkami baudīt piekrastes smilšainās pludmales un promenādes. Romantiskā Tallinas viduslaiku vecpilsēta ar šaurajām ieliņām un senajiem torņiem ir viena no pasaulē labāk saglabātajiem Hanzas pilsētu centriem. Tallinas vizītkarte ir arī komfortablās SPA viensīcas, piemēram, „Kalev SPA Hotel” pašā Tallinas vecpilsētā ar plašu ūdens un atpūtas parku.

Lietuvas dienvidi, šarmantā Palanga un sāls avoti Druskininkos

Ja brīvdienās kārojas atrast klusu vietu, kur patverties no ikdienas steigas, laba izvēle būs Birštona – par klusāko dēvētais Lietuvas kūrorts, kas slavens ar minerālūdeņiem un dabas skaistumu. To kopš seniem laikiem ārstnieciskos nolūkos apmeklējuši dažādi valdnieki un viņu ģimenes locekļi, un pat slavenais Lietuvas dižkunigaitis Vitautas. Par viesu atpūtu Birštonā rūpējas daudz skaistu viesnīcu, piemēram, izsmalcinātā „Royal SPA Residence”, kas piedāvā mierpilnu atpūtu veselīgā gaisotnē.

Ja gribas vairāk ļaužu un rosības, lieliski izvēla būs šarmantais Palangas kūrorts, kur atpūtniekus uz pilsētiņas mola jūras krastā gaida pasakaini saulrieti, aizraujoša naktsdzīve un daudz interesantu apskates objektu – Dzintara muzeja brīnumi, 20.gadsimta izsmalcinātās villas, Botāniskais dārzs, un, protams, skaistās pludmales.

Nelielam atelpas brīdim piemērots ir arī Lietuvas popularākais kūrorts Druskininki pašos Lietuvas dienvidos, skaistās Nemunas krastos, netālu no Polijas un Baltkrievijas robežām. Vietas nosaukums cēlies no lietuviešu vārda “druska”, kas nozīmē “sāls”, jo tieši sāļie, dziednieciskie avoti, dūņas un minerālūdeņi kopš seniem laikiem ir kūrorta lielākā vērtība. Vērtīgos dabas resursus godā tur arī vietējās SPA viesnīcas, tostarp arī komfortablā 4 zvaigžņu viesnīca SPA „GODA“.

Latvijas klusums un piļu valdzinājums

Ja Igaunija un Lietuva šķiet mazliet par tālu, tas nekas – arī Latvijai ir lieliskas atpūtas iespējas, ko piedāvāt lieliem un mazliem ceļotgribētājiem. Piemēram, Smiltenes novada „Trīssaliņās” vakaru pie dabas var pavadīt pasakainā koka namiņā uz bērziem apaugušas salas neliela ezeriņa vidū – lauku klusumā un mierā, prom no pilsētas steigas un trokšņiem. Miera apdvestu nakti izdosies baudīt arī skaistajā „Rēķu kalnā” Madonas pusē Latvijas Šveicē – Vidzemes augstienē, kur paveras skaisti skati un vērojami burvīgi saulrieti.

Ja visu gadi smagi strādāts, jāatpūšas karaliski – tieši tādu atpūtu piedāvā greznā un izsmalcinātā Dikļu pils Valmieras novadā, kur līdztekus nakšņošanai var iegrimt pasakaini smaržīgos aromterapijas sajūtu labirintos. Savukārt romantisku atpūtu Latvijas vasaras galvaspilsētā Jūrmalā allaž gatava piedāvāt modernā „Hotel Jūrmala SPA”. Atliek izvēlēties savu sapņu ceļojumu un doties – lai jauka vasara!

Leave a Comment