Latviešu valodas rokasgrāmata – ceļā pie lietotājiem

Lai iepazīstinātu latviešu valodas pedagogus ar tām iespējām, ko studentiem, skolēniem, latviešu valodas apguvējiem, arī pašiem skolotājiem un interesentiem piedāvā elektroniskā Latviešu valodas rokasgrāmata (http://valodasrokasgramata.lv/), Latviešu valodas aģentūra sadarbībā ar Daugavpils Universitāti 8. novembrī organizē pirmo informatīvu semināru.

Ar mācību palīglīdzekļa izmantošanas iespējām iepazīstinās Valodas attīstības daļas vadītāja un projekta koordinatore Inita Vītola, savukārt par satura izstrādes jautājumiem runās LU Latviešu valodas institūta direktore Ilga Jansone, kas ir viena no šī enciklopēdiskā izdevuma zinātniskajām redaktorēm. Viņa ir arī vairāku sadaļu autore, līdzautore.

Šī plašā uzziņu materiāla satura izstrāde pēc LVA pasūtījuma noritēja Latviešu valodas institūtā (2012—2014), bet darba grupas sastāvā bija arī Daugavpils Universitātes docētājas. Ar to, kas atrodams sadaļās „Vispārīgā valodniecība”, „Gramatika”, „Sociolingvistika”, iepazīstinās profesore Vilma Šaudiņa, bet par sadaļu „Leksikoloģija” un „Frazeoloģija” satura vienībām pastāstīs docente Dr. philol. Svetlana Polkovņikova.

Lietotnes tehnoloģiskie izstrādātāji ir SIA „Datorzinību centrs”.

23. novembrī seminārs plānots Liepājas Universitātē, bet 5. decembrī LU Bibliotēkas Centrālajā bibliotēkā.

Leave a Comment