Latvijas Televīzija: neatkarīga eksperta vērtējums ir akūti nepieciešams

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aizvadītā gada pēdējās darba dienas pēcpusdienā nolēma izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam. Vakar, 3. janvārī, tika aizvadīta LTV darbinieku kopsapulce, kurā kolektīvs tika iepazīstināts ar NEPLP pozīciju.

Vakar aizvadītajā LTV darbinieku kopsapulcē pilnā sastāvā piedalījās arī padomes locekļi, kuri izklāstīja savu pozīciju un motīvus saistībā ar neuzticības izteikšanu diviem valdes locekļiem. Sapulces laikā LTV darbinieki saistībā ar padomes lēmuma pamatojumiem uzdeva sev interesējošos jautājumus. Tika rastas atbildes uz daļu no tiem, bet vēl daļa palika neatbildēta. LTV arodbiedrība sapulcē paziņoja, ka ir sagatavojusi oficiālas vēstules ar rakstiskiem jautājumiem NEPLP un LTV valdes loceklim finanšu jautājumos Ivaram Priedem.

Vakardienas kopsapulcē NEPLP arī vēlreiz apliecināja, ka vērsīsies pie kolēģiem Zviedrijas sabiedriskajos medijos un EBU, lai noskaidrotu, kāds ir neatkarīgu ekspertu viedoklis par LTV veiktajiem tehnikas iepirkumiem un sabiedriskā medija un tā pārraugošās iestādes savstarpējām attiecībām. “Neatkarīga eksperta viedoklis ir akūti nepieciešams situācijas skaidrošanai un izvērtēšanai,” atzīst Ivars Priede. “Mēs ļoti ceram, ka šāda ekspertīze tiks veikta iespējami ātri un kvalitatīvi. Latvijas Televīzija ir gatava sadarboties, turklāt šis lielā mērā ir kas vairāk par Latvijas Televīzijas reputācijas jautājumu,” norāda Priede.

Latvijas Televīzija izsaka pateicību Sergejam Ņesterovam un Ivaram Beltem par ieguldīto darbu LTV satura kvalitātes izaugsmē un skatītāju apjoma pieaugumā, kas devis milzīgu ieguldījumu Latvijas mediju telpas drošības stiprināšanā. Ivara Beltes vadībā kopš 2013. gada LTV ir īstenojusi projektus, kas viennozīmīgi apstiprina LTV darbu saskaņā ar medija vērtībām un misiju – kalpot Latvijas sabiedrības interesēm. Tādi projekti kā raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” operācijas “Bistro Frics” un “Operācija: Tokija”, kopā ar Latvijas Radio īstenotais projekts “Sistēmas bērni”, kas panāca sistēmiskas izmaiņas, LTV Ziņu dienesta un LSM.lv kopīgi īstenotais projekts “Tautas Panorāma”, sadarbība ar Latvijas Radio labdarības maratona “Dod pieci!” ietvaros, kvalitatīva izklaides satura veidošana (piemēram, konkursa “Supernova” koncepcija), kultūras satura attīstība un tā novērtējums starptautiskajā vidē (gan dokumentālās filmas par izciliem māksliniekiem, gan pirmais “Eirovīzijas gada koris” un citi), sadarbības projekts par Pasaules čempionāta hokejā pārraidi LTV ēterā, kā arī augstas raudzes mediju profesionāļu iesaistīšana LTV kolektīvā nebūtu iespējama bez Sergeja Ņesterova un Ivara Beltes atbalsta.

Ivara Beltes vadībā LTV sasniedza izcilus auditorijas rādītājus. Pētījumu kompānijas “Kantar TNS” dati liecina, ka 2018. gadā LTV1 bija skatītākais TV kanāls tiešraides skatīšanās (live) režīmā – tā sasniegtā TV skatīšanās laika daļa (share) bija 8,54 % jeb 13,13 % starp visiem TV kanāliem (share commercial). Šis ir unikāls sabiedriskās televīzijas sasniegums, ņemot vērā faktu, ka LTV1 nav bijis skatītākais kanāls vairāk nekā 20 gadu garumā.

Par LTV pagaidu valdes locekli programmu attīstības jautājumos padome iecēlusi LTV satura redaktori Vikiju Valdmani-Rozenbergu. Kopā ar amatu saglabājušo LTV valdes locekli Ivaru Priedi, viņa strādās līdz jauna valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa iecelšanai. Vakar notikušajā kopsapulcē NEPLP arī apliecināja, ka padomes plānos neietilpst LTV vadošo satura darbinieku sastāva izmaiņas.

“Man nav nekādu šaubu, ka LTV darbinieki arī turpmāk apliecinās augstas profesionālās iemaņas un sekmēs Latvijas Televīzijas izaugsmi, kalpojot Latvijas sabiedrības interesēm,” uzsver Ivars Priede.

Leave a Comment