Lielākā daļa cilvēku aizsargmasku nēsā nepareizi – visa informācija par to, kā tas jādara patiesībā

Aptiekā iegādātās vienreizējās lietošanas medicīniskās maskas uzticīgi kalpo tikai divas stundas, pēc tam tās cilvēkiem kļūst nederīgas.

“Vairākkārt lietojamas” maskas, šūtas patstāvīgi vai rūpnīcā, kalpo atkarībā no to aizsargājamo slāņu skaita. Vidēji maska ar 1 slāni ir derīga 1 stundu. Jāatceras arī, ka atkārtoti lietojamās maskas ir jāmazgā pēc katras lietošanas reizes.

Turklāt daudzi cilvēki īsti nesaprot, vai maska patiešām pret kaut ko aizsargā, kam tā faktiski būtu jāvalkā, un kāda ir tās patiesā iedarbība. Kopumā medicīnisko aizsargmasku var aprakstīt ar vārdiem “labāk nekā nekas”. Vīrusu sezonā medicīnisko aizsargmasku vajadzētu nēsāt gan slimiem, gan veseliem cilvēkiem.

Tas palīdzēs nodrošināt augstāku aizsardzības līmeni. Elpceļu aizsardzībai maskai nav alternatīvas (protams, ja nevēlaties staigāt gāzmaskā vai aizsargķiverē). Turklāt maskas efektivitāte var būt ļoti augsta, īpaši kombinācijā ar citiem pasākumiem, lai aizsargātu ķermeni no vīrusiem un infekcijām.

Visbeidzot, jūs varat jautāt: kas notiks, ja jūs nēsāsiet vienlaicīgi divas vai pat trīs aizsargmaskas? Vai šādam solim būs kāda jēga? No tā būs ļoti maz jēgas, jo, lai nodrošinātu vismaz zināmu aizsardzību, maskai jāpieguļ cieši sejai.

Lasi arī: Stradiņu Slim**ca saņem lielu dāvanu no Latvijas uzņēmuma cīņai ar Co**d-19

Tieši šī iemesla dēļ maska ir praktiski bezjēdzīgu uz ielas, it īpaši vējainā laikā. Tāpēc masku vislabāk ir nēsāt tikai telpās, pirms ieejas sabiedriskās vietās un pirms iekāpšanas sabiedriskajā transportā.

P.S. Dalieties šajā informācijā ar draugiem un sargiet sevi!

COMMENTS

Leave a Comment